Društvo GRS Kamnik


Objavil/a: Simon Kurinčič, sreda, 6. oktober 2021

Koledar GRS Kamnik ob 100-letnici delovanja

Pozdravljeni, spoštovani podporniki Društva gorske reševalne službe Kamnik!


 


V letu 2022 Gorska reševalna služba Kamnik praznuje 100-obletnico delovanja. Zato smo se odločili, da naša postaja izdela stenski koledarKoledar je zelo kvaliteten in vsebuje 13 avtorskih fotografij našega znanega alpinista, fotografa in gorskega reševalca Marka Prezlja ter 12 akvarelov (vinjet) alpinista in znanega slikarja Danila Cedilnika - Dena. Zraven vinjet smo dodali kratek opis razvoja gorskega reševanja skozi zadnjih 100 let pod Grintovci...

 

Specifikacije koledarja:

  • format 480 × 480 mm, s podloženim kartonom 480 × 530 mm
  • obseg 13 listov + hrbet
  • zelo kvaliteten 200 g mat premazni karton, 350 g podložni karton
  • vrečka PELD, prozorna z ročajem
  • tisk 4 barvni, visoko sijajni lak, naslovnica plastificirana, naslovnica 4 barvna, plastificirana, dotisk spodaj na hrbtu (480 × 60 mm) 

 

Število nesreč v gorah se namreč iz leta v leto povečuje, s tem pa tudi obseg nalog, nas, gorskih reševalcev in reševalk. Zavedamo se velike odgovornosti in izpostavljenosti, ki jo prevzemamo na intervencijah. Zato skušamo največ časa, sredstev in energije posvetiti kvalitetni usposobljenosti in opremljenosti.
Hkrati pa smo primorani sami zbirati prostovoljne prispevke in donacije od vas, podpornikov, da bomo morda v prihodnjem, jubilejnem letu le uspeli zgraditi svoje prostore in se dokončno preseliti na »toplo in suho« iz kontejnerjev, v katerih smo trenutno nastanjeni.

Eden izmed načinov zbiranja sredstev je tudi prodaja koledarjev, nalepk in majic. Vse to lahko že naročite in dobite pri naših članih, gorskih reševalcih, pa tudi na Svetem Primožu nad Kamnikom, na Mali planini v Jarškem in Domžalskem domu, v gostišču na Kranjskem Raku in v Kamniški Bistrici pri Jurju.
Koledarji pa bodo na voljo konec oktobra ali najkasneje v začetku novembra.

Za predogled si lahko ogledate naslovnico, en mesec in hrbet.

 

Že v naprej se vam zahvaljujemo za vašo podporo z nakupom omenjenih artiklov.

 

Člani GRS Kamnik

https://www.grs-kamnik.si/novice.php?pid=1031 30. 9. 2022