Društvo GRS Kamnik


Objavil/a: Simon Kurinčič, sobota, 28. maj 2022

Sveže moči bodo prav prišle

28. maja 2022 je potekala že tradicionalna prireditev, imenovana "Dan gorskih reševalcev"....
Tokrat so prireditev pripravili naši sosedje, GRS Kranj. Kot veleva običaj, na ta dan podelijo tudi diplome novim gorskim reševalcem. 
Veseli nas, da smo v naše vrste dobili tri nove gorske reševalce, ki so opravili z vsemi usposabljanji in izpiti ter v treh letih pripravništva prišli do naziva gorski reševalec. Že v obdobju pripravništva so se izkazali s pogosto udeležbo na vajah in intervencijah, kot tudi pri ostalem delu na društvu. Gorski reševalci pomagamo vsem, ki se znajdejo v težavah na težko dostopnem terenu. Vsi smo zaposleni v svojih službah, rešujemo, se usposabljamo in drugače pomagamo pa prostovoljno, brez plačila. Letos naše društvo praznuje 100. leto delovanja. Zato skupaj z alpinističnimi odseki v naši okolici, predvsem z AO Kamnik, sodelujemo, saj od tam pride k nam kvaliteten kader. Torej je pot do gorskega reševalca kar zahtevna in dolga. Bljižnic ni. 
Čestitke gredo tako Borisu Bodlaju, Janezu Kosirniku in Mateju Ogorevcu. Še naprej vam želimo veliko vedoželjnosti, dobre volje in čim manj intervencij. Če pa že, pa naj se zaključijo s srečnim koncem....

Čestitke!https://www.grs-kamnik.si/novice.php?pid=1038 29. 11. 2022