Društvo GRS Kamnik


Objavil/a: Franc Miš, ponedeljek, 2. april 2012

Kako je bilo na Kamniškem memorialu za smučko in cepin 2012

Kljub slabi vremenski napovedi in izredno slabem vremenu v dolini, se je danes na Kamniško sedlo, kjer je bil 7. Kamniški memorial za smučko in cepin odpravilo 41 planincev, ki so se vsi tudi srečno vrnili v dolino. Ker na Sedlu razen nekaj krp ni več snega, so turo opravili peš, razen enega udeleženca, ki je odsmučal več po melišču kot snegu in s tem poskrbel, da je bilo zadoščeno imenu prireditve.

Vital Vek na poti s smučmi po iskanju zadnjih zaplat snega. 

Na slovesnosti v Kamniški Bistrici je bil s planinsko himno izkazan spomin na vse člane Planinskega društva Kamnik, ki so svojo življenjsko pot končali v gorah. Zbrane je v imenu organizatorja Alpinističnega odseka PD Kamnik in Društva GRS Kamnik pozdravil in jim čestital za opravljen vzpon in spust predsednik DGRS Kamnik Franc Miš
Slovesnosti se je udeležila tudi podžupanja Občine Kamnik gospa Julijana Bizjak Mlakar, ki je v svojem nagovoru izpostavila pomen prostovoljnega dela gorskih reševalcev in planincev, se jim za njihovo delo zahvalila in jim obljubila, da se bo Občina še naprej trudila pomagati jim po najboljših močeh. Poudarila je tudi, da je lepo in prav, da se na tak način spomnijo svojih pokojnih planinskih tovarišev in si vzamejo čas za družabno srečanje. 

Neutrudni kamniški trio.

Udeležencem prireditve so bile podeljene spominske značke in diplome ter praktična darila pokroviteljev. Pred družabnim delom prireditve je zbrane pozdravil še predsednik Planinskega društva Kamnik Ivan Resnik

 

Samo Resnik in predsednik DGRS Kamnik. 

Podžupanja Občine Kamnik mag. Julijana Bizjak Mlakar. 

 

Predsednik Planinskega društva Kamnik Ivan Resnik. 

K uspešni izvedbi prireditve so pripomogli zdaj že tradicionalni pokrovitelji, ki so prispevali s svojim delom, praktičnimi nagradami in darili: Avtoličarstvo Papež - Papež potokar Nina s.p., Zavarovalnica Triglav - območna enota Ljubljaba, podjetje Koželj d.o.o. - Zoran Poljšak, podjetje Vektal d.o.o. - Vital Vek, Internacional piknik center "Pri Jurju" - Marjan Jeraj s.p., Trio Veronika, Bar Rok - Rok Bohte s.p., Planinsko društvo Kamnik in Društvo GRS Kamnik.

 

Fotografije: Bojan Pollak in Franc Miš 

https://www.grs-kamnik.si/novice.php?pid=290 29. 11. 2022