Sidrišče
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Nad meglo, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Irena Mušič Habjan, nedelja, 5. julij 2020, ogledov: 3007

Teren, kjer je veliko klopov

Spin; Pregled naravnih in drugih nesreč v Republiki Sloveniji – povzetek: Kamnik, 05.07.2020 15:42
Ob 15.42 sta na Veliki planini, občina Kamnik, planinca zašla s poti in obtičala na nedostopnem terenu. Gorska reševalca GRS Kamnik sta ju našla in zavarovala, helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo za reševanje v gorah pa ju je z vitlom dvignil in prepeljal v dolino.

Klopov je pa nenormalno veliko tukaj, mi pove mladenka v vročih hlačkah, ki se je skupaj s fantom znašla v »mišelovki« nad Sivnikom pod Veliko planino.
Z Janezom sva se morala pošteno potruditi, da sva zlezla na kot nož oster greben, kjer sva se jima približala in tudi Gondor je imel precej težav, da ga je dosegel, kljub temu da ima štirinožni pogon. Zaman se je nižje trudil in lezel v steno, ko ju je dobil v nos in nakazal, da sta izgubljena blizu.
»Kako sta pa prišla do sem«, ju vprašam.
»Saj je v Googlu pot vrisana«, mi odgovorita v en glas.
Nevarno bi bilo, da bi ju reševala na klasični način in zavleklo bi se pozno v noč, če ne v jutro, zato na pomoč pokličem dežurno helikoptersko ekipo iz Brnika.

Gorski reševalci opozarjamo, ne slepo slediti navigaciji. Ta je danes dostopna skoraj povsod, vendar brez uporabe razuma, ki ga nam je dala mati narava, se hitro zalomi.

Ja, stric Gugel danes pove vse, samo na klope ju ni opozoril. Glede teh sta imela pa prav. Sam sem jih po intervenciji gostil pet.

Posnetek reševanja


Besedilo in foto: Franc Miš, DGRS Kamnik


Fotogalerija

Teren, kjer je veliko klopov 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2023