Sidrišče
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Nad meglo, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: , nedelja, 4. julij 2010, ogledov: 2817

Klemen Miklič (1974 - 2010)

V teh soparnih od sonca razgretih poletnih dneh smo kamniški gorski reševalci izgubili človeka, s katerim smo skupaj reševali življenja drugih. Tako nam kot svojevrsten paradoks, naši želji po pomoči drugim, odzvanja v glavi glas, ki je povedal, da Klemena ni več.

Klemen Miklič je po tragični nesreči v Stavči vasi izgubil bitko z življenjem v noči s petka na soboto, 3. julija 2010, v novomeški bolnici. 

Še v sredo smo skupaj vadili, prikazovali naš način reševalnega dela na velikoplaninski nihalki. Vseskozi smo opazovali skozi priprta vrata, kako se je Klemen in skupina reševalcev, trudila, spuščala prostovoljce in vzdigovala vrv. Kot se je ob koncu vaje kabina zavila v meglo, tako se je Klemen odpeljal iz našega življenja. Zadnje besede, zadnje solze bodo namenjene njemu.

Klemen Miklič, 16. 11. 1974 - 3. 7. 2010, je bil član AO Domžale, od leta 1995 alpinist in od leta 2000 alpinistični inštruktor ter vodnik PZS. V kamniško postajo GRS je bil leta 2004 sprejet med pripravnike in dve leti za tem opravil vse potrebne izpite za naziv gorskega reševalca. Njegova pripravljenost za delo se je izkazovala na vseh področjih, povezanih z reševalnim delom. Skupaj z nami je opravil nekaj izredno zahtevnih, tveganih in v zelo slabem vremenu izvedenih akcij. Kot tak in kot družinski človek nam bo v njegovem značilnem nasmehu ostal v trajnem spominu.

Kamniški gorski reševalci

 

Povezava: http://www.gore-ljudje.net/objava/57103/

 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2022