Sidrišče
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Nad meglo, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Marko Petek, torek, 5. junij 2012, ogledov: 2217

Pipa miru 2012

Vabimo vas na 10. tradicionalni alpinistični tabor Pipa miru 2012. Tabor je posvečen spominu na Mateja Mošnika - Matota

Potekal bo od 21. do 24. junij 2012. 

Letos mineva deset let tabora. Zanimive zgodbe so že za nami. Od deževnih nalivov, snega in vročega sonca, do raznolikih in doživetih vzponov ter vse do dolgih večerov ob kitari in tabornem ognju. Nikdar nam ni dolgčas in tudi tokrat nam ne bo. 

Petkove njive z okoliškimi stenami so odlična priložnost za izpitne ture. Nekako smo se že privadili, da naši tečajniki tu zaključijo svoje šolanje in postanejo pripravniki. 

Prvi dan je namenjen spoznavanju in postavitvi tabora. Simbolično prižgemo pipo Miru, zakopljemo vse bojne sekire in stresne trenutke iz doline. 

V petek zjutraj nas prebudi znani trio »Svizec pa ne še ti«. Razkropimo se po stenah in razen nekaj »Joodli« se ne dogaja nič. 

V soboto gre zares. To je dan, ki je navadno najbolj obiskan. Letos je predvidena tekma v žamarjenju. Gre za hitrostno tekmo dvojic na izpadanje. Zmagovalec dobi »nič kaj dosti«. Zvečer nam bo svoje plezalske zgodbe zaupal Marko Prezelj. Vabljeni! 

V nedeljo je časa še za katero lepo smer in pot v dolino. 

Še enkrat vljudno vabljeni na prijeten plezalski oddih s prijatelji v družbi svizcev in pod streho hotela z največ zvezdami. To le v primeru luknje v šotoru in jasnega neba. 

Nekaj pomembnih informacij: 
Tabor je lociran na Petkovih njivah pod Korošico. Dostop iz planine Podvežak, iz Kamniške Bele čez Presedlaj ali čez Skok. Tabori se v svojih šotorih. Za prehrano poskrbi vsak udeleženec sam. Vsak odgovarja za svojo varnost in čisto ter neokrnjeno naravo. Kdor ne želi spati v šotoru ima najbližjo možnost prenočitve v Kocbekovem domu na Korošici (20 min), kjer pa je tudi najbližja voda. V kolikor boste spali v koči si prenočišče rezervirajte. Veseli bomo vašega obiska v taboru, kjer se odvija večina dogodkov. Zaželjena zglasitev pri organizatorju. 

Za kakršne koli informacije pokličite 041 874 887 (Marko Petek - Keli) ali na marko@robur.si. Na Petkovih njivah je GSM signal slab, zato so dodatne informacije na voljo pred začetkom tabora.  
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2023