Sidrišče
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Nad meglo, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Matic Kozina, torek, 8. november 2011, ogledov: 1660

Zaključek poletne sezone v Paklenici

Za podaljšani krompirjev vikend smo imeli člani GRS ter AO Kamnik skupni tabor v Paklenici. Zaradi lepe vremenske napovedi in toplega vremena, je bila gneča v kanjonu zelo podobna prvomajski in mogoče je bilo dobiti vtis, da se je za ta vikend preselila v Stari grad cela plezalna Slovenija. 

Plezati pa se je vseno dalo, le v popularnejših smereh si se dodobra načakal, a spoznal kakšno novo češko kletvico ali na sidrišču poklepetal s tremi prijatelji iz drugih plezalno-alpinističnih društev. Tudi vzdušje v kampu ni bilo dolgočasno, a zaradi visokih športnoplezalnih ciljev udeležencev tabora, pretiravanj vendarle ni bilo. Vsi smo se, kot vsako leto poprej, načudili magiji dodatne ure iz sobote na nedeljo. Predolgo nedeljsko noč smo si skrajšali s skupno večerjo pri lastniku kampa Vesna v katerem smo tudi bivali. Obilica dobrih rib in meso iz žara poplaknjeno z žlahtno rdečo kapljico, je večino počasi zazibala v spanec ob zvoku holčeve kitare, spet drugi so si zaželeli bolj navtičnih dogodivščin. 

Plezalo se je veliko dolgih kot tudi kratkih smeri različnih težavnostnih stopenj, le v soboto je bila skala zaradi poprejšnjih padavin še zelo klizava in na mnogih mestih mokra. Vreme in temperature pa so za ta letni čas služile kot že dolgo ne. 

  
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2021