Sidrišče
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Nad meglo, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Matjaž Šerkezi, petek, 27. julij 2012, ogledov: 2093

Prvenstvena smer na K7 našega člana Urbana Novaka

Poobjava www.pzs.siDanes, 25. julija 2012, smo prejeli več informacij o novi, prvenstveni smeri v vzhodni steni glavnega vrha K7. V steni so bili 4 dni in 3 noči brez šotora. Razmere zahtevnejše kot lani, presenetilo jih je kombinirano plezanje, težavnosti do M6. Odprava je šla na pot 29. junija in se vrne 9. avgusta. 2012. Srečno še naprej!

Odpravo, ki jo sestavljajo Urban Novak (AO PD Kamnik) ter Američana Kyle Dempster, vodja, in Hayden Kennedy, je podprla Planinska zveza Slovenije.

Njihov glavni cilj je bil v alpskem stilu po novi smeri preplezati še nepreplezano vzhodno steno glavnega vrha K7 (6934 m).

Sreda, 25. julij 2012 VEČ O NOVI SMERI:

Po opravljenem prvenstvenem vzponu v vzhodni steni glavnega vrha K7 so fantje sedaj že nekaj dni v bazi.
V steni so bili 4 dni in 3 noči brez šotoraRazmere so bile precej bolj zahtevne kot lani zaradi velike količine snega. Prvi bivak so imeli na odprti polici sredi stene. Naslednji dan jih je presenetilokombinirano plezanje, težavnosti do M6. V naslednjih dveh dneh so morali zaradi velike količine novozapadlega snega in nenadnega poslabšanja vremena dati od sebe vse svoje moči. 19. julija so dosegli glavni vrh K7. Sledilo je nočno spuščanje po vrvi, še zadnji odprt bivak in naslednji dan popoldne povratek v bazni tabor. Fantje so sedaj v bazi, počivajo, balvanirajo in čakajo na lepše vreme.

Slike in podrobnejši opis sledijo po prihodu v Skardu.

Sobota, 21. julij 2012 GLAVNI CILJ PREPLEZAN:
Danes, 21. julija 2012, se nam je z odlično novico javil Urban Novak, član alpinistične odprave K7 2012 - preplezali so glavni cilj! Vzhodno steno glavnega vrha K7 po NOVI SMERI. BRAVO! 
Javil se nam je član Urban Novak:

    Med 17. in 20. julijem smo zlezli VZHODNO STENO GLAVNEGA VRHA K7!
    Pozdrave VSEM!

O vzponu in novi smeri bomo še pisali in sporočili tudi podrobnosti o novi smeri, skupaj s fotografijami.

Vzhodna stena glavnega vrha K7 še ni bila preplezana - vse do zdaj. V njenem skrajno levem delu (~južna, JV stena) sta bila opravljena dva poizkusa. Leta 2001 so poizkusili Conrad Anker, Jimmy Chin in Brady Robinson. Nekoliko bolj levo leta 2007 Kelly Cordes in Scott DeCapio. V vzhodni steni, v vpadnici vrha pa so leta 2011 poizkusili prav tokratni člani odprave K7 2012 Kyle Dempster, Hayden Kennedy in Urban Novak. Na višini ~6200-6300 m so takrat morali obrniti zaradi poslabšanja vremena.

ČESTITKE, fantje! 

Srečno še naprej 

Povezava: www.pzs.si

 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2023