Sidrišče
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Nad meglo, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Matjaž Šerkezi, sreda, 1. marec 2017, ogledov: 4372

Gorski reševalci so v temi in megli izgubljena pohodnika našli živa in zdrava

Kamnik.info: Fanta in dekle, mlajši par iz okolice Moravč, ki sta se včeraj na poti v kočo izgubila na megleni Mali planini, so kamniški gorski reševalci našli živa in nepoškodovana ter ju varno pospremili v dolino.

Včeraj zvečer je na območju Male planine potekala iskalno-reševalna akcija mlajšega para, ki se je v megli in dežju izgubil na poti proti koči. K sreči se je vse skupaj končalo srečno in brez posledic, saj so gorski reševalci GRS Kamnik oba pogrešana uspeli najti razmeroma hitro v eni izmed večjih vrtač v nedaleč stran od Jarškega doma. Tudi ob pomoči navigacije mobilnega telefona, s pomočjo katerega je izgubljeni par lahko gorskim reševalcem posredoval svojo dokaj natančno lokacijo.

Kot nam je v telefonskem pogovoru povedal vodja sinočnje reševalne akcije Matjaž Šerkezi, sta bila pohodnika ustrezno in dobro opremljena, to da sta na poti od ravni do koče zašla, pa bi se lahko primerilo vsakemu, zato sta s tem, ko sta še pravočasno poklicala na pomoč gorske reševalce, ukrepala povsem pravilno in preudarno.

Vremenske razmere na območju Velike planine so bili namreč včeraj zelo zahtevne, saj je deževalo, pihal je zelo močan veter, planina pa je bila zavita v tako gosto meglo, da so si morali, potem ko so našli izgubljeni par, na poti nazaj do avtomobilov z navigacijo pomagati tudi gorski reševalci.

Gorski reševalci so par, ki se je po nekaj izgubljenih urah na megleni Veliki planini odpovedal misli na romantičen oddih v eni izmed velikoplaninskih koč, varno pospremili nazaj v dolino, vse skupaj pa se je končalo srečno in brez posledic.

Fotografije: Vladimir Habjan 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2022