Srčen prispevek za gorske reševalce iz Kamnika.
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Matjaž Šerkezi, ponedeljek, 24. julij 2017, ogledov: 2601

Nočna iskalna akcija na Kisovcu

Policisti, gorski reševalci in več kot trideset gasilcev treh prostovoljnih gasilskih društev so ponoči na planini Kisovec iskali pogrešano osebo.
Kamniški gorski reševalci, gasilci prostovoljnih gasilskih društev Kamnik, Kamniška Bistrica in Gozd so dobršen del noči preživeli pod Veliko planino, kjer so na planini Kisovec in njeni okolici, iskali domnevno pogrešano osebo.

Nekaj pred pol drugo uro zjutraj so bili namreč obveščeni, da zaskrbljeni svojci pogrešajo moškega, ki se še vedno ni vrnil s planine. Ker pa pogrešani moški velja za zanesljivega človeka, obenem pa je tudi zelo dober poznavalec Velike planine in okoliških planin, je bila skrb še toliko večja, saj je bila dopuščena tudi možnost prometne nesreče.

Vse skupaj se je končalo srečno in brez posledic, kajti iskalna akcija je bila uspešna, saj so reševalci pogrešanega domačina našli nepoškodovanega, ko se je le-ta vračal s planine oz. se sam javil zaskrbljenim svojcem ter reševalcem.
Okoliščine in razplet iskalne akcije, pa so, kljub vsej resnosti s katero so se vsi vpleteni lotili iskanja, ob koncu uspešno izvedene akcije, sprožile tudi nemalo smeha in dobre volje.

Šlo je namreč za precej neroden splet okoliščin, kajti pogrešani se je med vračanjem z Velike planine, kjer je imel, kot nam je povedal sam, dve noči zapored opraviti s kravjimi težavami, spričo neprespanosti in precejšnje utrujenosti preudarno odločil, da v avtu nekoliko zadrema in pot, v izogib nesreči, nadaljuje šele, ko bo bolj spočit.
Njegov spanec pa se je zavlekel precej dlje, kot je načrtoval, saj ga je, kot je dejal, pošteno zmanjkalo, naključje pa je hotelo, da je k počitku zavil na nekoliko umaknjen del planine Kisovec, ki ni pokrit z mobilnim signalom, tako da ga ne domači, ne reševalci niso mogli ne priklicati, niti takoj najti, kar je povzročilo povsem upravičeno zaskrbljenost.
Okrog tretje ure zjutraj ga je zbudilo topotanje prvih dežnih kapelj, ko pa je nadaljeval pot proti domu, pa je ugotovil, da ga išče domala cela dolina, zaradi česar je še danes kar precej v zadregi.

Kot nam je dejal v telefonskem pogovoru, se bo poskušal vsem, ki so bili ponoči zaradi njegovega dremeža prikrajšani za nekaj ur spanja, še posebej gasilcem in gorskim reševalcem, ki se jim obenem iskreno zahvaljuje za vso skrb in pomoč ter opravičuje za sitnosti in neprespano noč, vsaj nekoliko oddolžiti.

Nocojšnja nočna iskalna akcija na Kisovcu in Veliki planini pa se bo, kljub nekaj skrbem in nevšečnostim, zagotovo zapisala v zgodovino zabavnih planinsko-pastirskih pripetljajev in bo najbrž še lep čas sprožala salve smeha ter za naše kraje značilnega planinskega hudomušnega zbadanja. Bržčas jo utegnejo navihani velikoplaninski pastirji ponoči pogrešanemu, kot je to v navadi, v prihodnje na ta račun tudi kako zagosti. Denimo s kako novo »obvezno dodatno opremo« njegovega avtomobila - blazino in odejico.

Kakorkoli že, najpomembneje je, da se je vse skupaj končalo srečno in brez posledic, kamniški gasilci, gorski reševalci in policisti ter vsi drugi, ki so sodelovali pri iskanju, pa so z dobro in hitro organizirano nočno iskalno akcijo znova dokazali, da se lahko zaradi njihove predanosti, požrtvovalnosti in nesebičnosti lahko počutimo varnejše, ne le v nesreči, ampak, kot se je izkazalo danes ponoči, tudi med spanjem.
  Povezava: http://www.kamnik.info/nocna-iskalna-akcija-na-kisovcu/

 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2020