Sidrišče
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Nad meglo, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Prikazano: 1 - 20 od 802 zapisov
Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
14. 4. 2024, Občni zbor GRS Kamnik – poročanje za nazaj, načrtovanje za naprej
 
Občni zbor Društva GRS Kamnik 21. marca 2024 je bil prvi uradni dogodek, odkar društvo ponovno deluje iz svojih lastnih prostorov. Iz njih smo bili kamniški gorski reševalci "pregnani" nesrečnega 4. avgusta - dneva, ko se je v dolinah Kamniške Bistrice, Črne in Bistričice vse postavilo na glavo. Le ena noč je nesluteno zaznamovala celo leto.
9. 2. 2024, Planinstva se ne moremo učiti preko spleta
  ... in za sabo smo zaprli vrata že več kot 20. tečaja varnejše hoje v gore. Niti ne štejem več. Vsako leto sem presenečen nad odzivom, pozitivno. Tokrat smo se združili člani GRS Kamnik in Planinske zveze Slovenije ob sodelovanju z zavarovalnico Generali in projektom ZAME.

Tako smo se v soboto že navsezgodaj dobili na Mali planini, kjer so gorski reševalci GRS Kamnik dan prej pripravili poligon z nalogami: prva pomoč, plazovne žolne, tovariško sondiranje in izkopavanje, hoja z uporabo cepina in derez, zaustavljanje padca s pomočjo cepina in plazovni nahrbtnik.
5. 2. 2024, Nočno reševanje mladega para s Češke nad Žmavčarji
  Sonce je ravnokar zašlo in s svojimi poslednjimi žarki tistega dne barva zasneženo kuliso najvišjih vrhov Kamniških Alp. Dan se je prevesil v večer, teden pa se počasi preveša v drugo polovico. Nekateri so se ravno vrnili z dela, drugi so si že izpraznili glavo z opravljenim treningom na svežem zraku, tretji pa ravno sedli k poznemu kosilu. In seveda, tako kot ponavadi, ravno sredi... nečesa pač, zazvonijo pozivniki. Sporočilo je kratko. Dve oboleli osebi. Bivak pod Skuto. In že smo na poti na postajo.
9. 1. 2024, POLNO ZASEDENO I Tečaj varnejše hoje v gore v zimskih razmerah 2024
  Tečaj varnejše hoje v gore pozimi je namenjen vsakdanjim obiskovalcem gora v zasnežene gore, kot tudi tistim z več izkušnjami. Vabljeni tudi planinke in planinci inPlaninec, inštruktorji planinske vzgoje pri Planinski zvezi Slovenije in vsi, ki se čutite odgovorni, da osvežite svoje znanje.
31. 12. 2023, Voščilo 2024
  Vse dobro in varen korak vam želimo v prihajajočem letu.
18. 12. 2023, Namenite % dohodnine za kamniške gorske reševalce
 

Izredne razmere (v gorah)? Poškodovani? Izgubljeni? V stiski? Naredimo vse, kar je v naši moči da pomoči potrebne rešimo iz zagat. Naš čas podarimo, opremo, vozila in suho skladišče pa vseeno potrebujemo. Brezplačno nam lahko pomagate, če nam namenite del dohodnine, ki bi sicer romal v državno malho.

24. 11. 2023, Sv. maša za pokojne gorske reševalce
 
V soboto, 2. 12. 2023, ob 11. uri bo v kapelici Lurške Matere Božje v Kamniški Bistrici sv. maša za pokojne gorske reševalce, ki jo bosta darovala kamniški župnik g. Luka Demšar in duhovni pomočnik g. France Urbanija. Vabljeni!
22. 10. 2023, Vikend intervencije v oktobru
  V času vikenda imamo pogosto intervencije in tako je bilo tudi tokrat.
9. 10. 2023, 25. obletnica ustanovitve Ustanove Sklad Okrešelj
  Ob 25. obletnici ustanovitve Ustanove Sklad Okrešelj so se gorski reševalci GRZS 4. oktobra 2023 na Igu spomnili na 22. 10. 1998, ko so gorski reševalci ustanovili Ustanovo Sklad Okrešelj (USO). Povod za ustanovitev je bila huda nesreča na Okrešlju, 10. 6. 1997, ko se je na vaji helikopterskega reševanja smrtno ponesrečilo pet gorskih reševalcev.
24. 9. 2023, Društvo GRS Kamnik z novim terenskim vozilom
 

Dober mesec in pol po katastrofi, katere si nismo predstavljali niti v najhujši mori, smo kamniški gorski reševalci prevzeli novo lastno terensko intervencijsko vozilo. Nakup so omogočili številni dobrodušni donatorji.

25. 8. 2023, LELOSI® z donacijo pomagal GRS Kamnik
 

Z velikodušno pomočjo donatorjev smo vedno bližje polni operativni pripravljenosti za gorsko reševanje.

7. 8. 2023, Kamniški gorski reševalci smo v poplavah izgubili svoje prostore
  Donacije za obnovo prostorov zbiramo na TRR: SI56 0231 1026 1122 215, NLB d.d. Hvala.
14. 7. 2023, Ognjeni krst ali zarana v gore po dekleti
 

Dvanajstega julija 2023 sredi noči se iz dnevne sobe začne oglašati neko popolnoma neznano zvonenje. Prvi šok. "Kaj za vraga je to?" Kot v transu vstanem in stečem proti telefonu, da se ne bi zbudila cela hiša in takrat me prešine: "GRS intervencija." Pomanem oči in preberem SMS s kratko vsebino: Oslabeli planinki na turskem žlebu

25. 6. 2023, Naporna stenska reševalna intervencija v Zeleniških špicah
  Včeraj se je začelo že kmalu zjutraj. Okoli 10.30 dobimo poziv, da je padel planinec s predzadnjega vrha v Zeleniških špicah proti Repovem kotu okoli 40 metrov ...
24. 6. 2023, Pa tako lepo je kazalo
  Obetal se je lep dan. Mogoče v popoldanskem času kakšna ploha, nič resnega. Z Galom se že dolgo meniva za plezanje v hribih. Končno sva se uskladila in zmenila za nedeljo, ko nihče od naju nima kakšnih drugih obveznosti. Predlagal sem steno Pod trato, krajši dostop, lepe plataste smeri, nič pretirano težkega, smeri, ki niso predolge. Ravno prav za vplezavanje pred pričetkom prave poletne plezarije v hribih.
19. 6. 2023, Med letošnjimi nagrajenci Občine Kamnik tudi Srečo Podbevšek
  Ob letošnjem prazniku občine Kamnik je bil med nagrajenci tudi bivši predsednik DGRS Kamnik. Občinski svet Občine Kamnik je Sreču Podbevšku podelila srebrno priznanje Občine Kamnik za dolgoletno udejstvovanje na področju alpinizma in gorskega reševanja, nadpovprečno angažiranost pri vodenju Društva Gorska reševalna služba Kamnik in odločilen prispevek pri pridobivanju društvenih prostorov.
30. 5. 2023, Ekipa GRS Kamnik na tekmovanju iz prve pomoči zasedla odlično 2. mesto
  V soboto, 27. maja 2023, se je na dnevu gorskih reševalcev, ki ga vsako leto pripravi ena izmed 17 postaj v Sloveniji, odvilo tudi tekmovanje iz znanja in nudenja prve pomoči. Ekipa s kamniške postaje se je izkazala za odlično in zasedla mesto tik pod vrhom.
27. 5. 2023, Uspešno izvedli intenzivni tečaj varne vožnje
  Letošnjo pomlad smo v društvu uspešno izvedli intenzivni tečaj varne vožnje vključno z dodatkom vožnje na poligonu »off road«. Tečaja se je udeležilo 34 gorskih reševalcev društva in ena gorska reševalka. V društvu ocenjujemo, da smo s tem postali boljši, predvsem pa bolj varni udeleženci v prometu.
8. 5. 2023, Spominski pohod po Menini planini
  S spomini na prijatelje prežet pohod po Menini planini.
15. 4. 2023, Čas je bil, da današnja generacija prevzame vodenje postaje
  Konec marca je novi predsednik Društva GRS Kamnik postal Jernej Lanišek, inštruktor gorskega reševanja in reševalec letalec, ki bo društvo vodil naslednja štiri leta. V pogovoru nam je odkril nekaj svojih zamisli in vizijo razvoja društva.
 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2024