Sidrišče
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Nad meglo, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Prikazano: 241 - 260 od 802 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
7. 8. 2016, Gorski reševalec in inštruktor s srcem in dušo
  Našemu Janezu Kosašu: Pred sedmimi desetletji se je v Malem Mengšu pri Mežnarju rodil drugi otrok, sin Janez. Otroštvo je preživljal na domači kmetiji in kot se za domače ime kmetije spodobi, je sosedom župnikom v cerkvi pomagal z ministriranjem. Uspehi v osnovni šoli, stroga domača vzgoja in želja po znanju so ga peljali v srednjo šolo v Ljubljano.
25. 7. 2016, Slovenci obožujemo hribe, a jih ne spoštujemo
  Planinci bi morali pozorno spremljati vremenska opozorila. Hude nevihte, ki jih spremljajo grmenje in strele, so namreč smrtno nevarne. Kamniški gorski reševalci so nedavno rešili dva gornika, ki sta sredi največjega neurja - ko je bila razglašena najhujša nevarnost - ostala na grebenu Skute. Imela sta res neverjetno srečo, da sta ostala živa.
19. 7. 2016, Vse do vrha z nasmehom in opečenim nosom na obrazu
  Picos de Europa - Vrhunska plezarija, odlična družba, lepo vreme, romantični razgledi in čudoviti hribi. 17 članov AO in GRS Kamnik smo v času od 1. - 13. 7. 2016 preživljali lepe trenutke v objemu gorovja Picos de Europa (Španija). Vreme je bilo kljub slabi vremenski napovedi idealno - visoko v gorah sonce, v dolini megla.
19. 7. 2016, Nesreča v gorah: Poškodovanemu pohodniku na Veliki planini so pomagali gorski reševalci
  Kamnik.info: Kamniški gorski reševalci so danes na Veliki planini priskočili na pomoč pohodniku, ki si je pri sestopu z Zelenega roba poškodoval nogo.
14. 7. 2016, Kako v gore?
  Slovenske Novice, Boštjan Fon: Preden stopite navkreber, je dobro vedeti marsikaj. O tem smo povprašali Matjaža Šerkezija in Francija Miša, izkušena alpinista, ki se zavedata nevarnosti v gorah in vesta, kako se nanje ustrezno pripraviti.
13. 7. 2016, Jekleni in bistri čez drn in strn
  Slovenske Novice, Špela Ankele - Brajnikov memorial se je v 23 letih razširil onkraj gorenjskih meja: Ko se je med vajo gorskih reševalcev zgodila nesreča na Okrešlju, sem bil tam. To je bilo 10. junija 1997. Tekmovanje, imenovano Pohod razuma, volje in moči, je Mitja Brajnik pripravil že nekaj let prej.
10. 7. 2016, Reševalec si zato, da ljudem pomagaš
  Matjaž Šerkezi: V intervjuju, ki je bil objavljen na intranetu podjetja Eles vam predstavljamo gorskega reševalca iz Kamnika, Vladimirja Habjana, novinarja. Življenje razpeto med službo, gorami in literaturo. Letos mineva že 15 let njegovega urednikovanja ene najstarejših revij v slovenskem prostoru Planinski vestnik, ki izhaja že od leta 1895.
7. 7. 2016, Hallo GRS. Ni bila pica, je pa bila Štruca s Skuto
  Ukrivljene sence v črni noči, katerim se pod težo opreme šibijo noge stopajo po planinski poti do bivaka Pavla Kemperla. Soj naglavnih svetilk osvetljujejo mokro in izpostavljeno pot in se izgublja v skrivnostnih prepadih apnenca in trave. Črna in groba guma planinskih gojzarjev se zažira v belo skalo in pazi, da ne pohodi že tako redke planinske močerade.
5. 7. 2016, Nesreča v hribih: Nad Kamniškim sedlom je padajoči kamen huje poškodoval planinko
  Kamnik.info: Nad Kamniškim sedlom se je dopoldne zgodila gorska nesreča v kateri je bila poškodovana planinka, ki jo je v glavo zadel kamen, zaradi česar so jo gorski reševalci s helikopterjem SV prepeljali v UKC Ljubljana.
3. 7. 2016, Smrt zaradi srčnega zastoja in slabost
  Pod planino Biba je umrla oseba zaradi srčnega zastoja. Na Veliki planini pa je planinko obšla slabost.
26. 6. 2016, Ti fantje so se mu vedno zdeli veliki frajerji, potem pa je še sam postal eden izmed njih
  "Biti gorski reševalec še vedno pomeni nek statusni položaj, tako kot velja za gasilce. Gre za spoštovan poklic, ki pa je marsikomu v breme. Zato, ker je trg dela kapitalistično usmerjen, delodajalec pa s tem, ko se gorski reševalec odpravi na intervencijo, izgubi človeka," opozarja gorski reševalec in inštruktor Matjaž Šerkezi. Zakaj je oblekel suknjo gorskega reševalca, kako se sooča s tragičnimi situacijami in zakaj mu Arabci z Velike planine še vedno ne gredo iz glave?
26. 6. 2016, Nesreča v hribih: Gorski reševalci poskrbeli za hudo poškodovanega plezalca
  V balvanskem plezališču Sivnica se je danes hudo poškodoval plezalec, ki je padel z višine kakih petih metrov.
22. 6. 2016, Nočna pomoč reševalcev v pastirskem naselju na Veliki planini
  Ponoči sta gorski reševalec in zdravnik GRS Kamnik v pastirskem naselju na Veliki planini priskočila na pomoč osebi, ki je imela zdravstvene težave.
14. 6. 2016, Rešeno življenje je neprecenljivo
  Kamničanka, leto 1, št. 11, 10.6.2016, Jasna Paladin: Kamniški gorski reševalci so za svoje nesebično delo letos prejeli zlato občinsko priznanje, a se - poleg reševanja v gorah in nenehnega usposabljanja - zadnje čase soočajo s pomembnim vprašanjem. Potrebujejo namreč nove prostore, saj jim bo sedanja najemna pogodba čez leto in pol potekla.
 
12. 6. 2016, Nesreča na Kisovcu
  Kamnik.info: Gorski reševalci GRS Kamnik in reševalci NMP Kamnik so bili ob 18.25 obveščeni, da se je v planinski postojanki na Kisovcu zgodila nesreča v kateri se je, ob padcu po stopnicah, poškodovala oseba.
12. 6. 2016, Ni generalov s tepihom priznanj, ki zakriva iskreno srce in občutkom Red Bulla, ki daje krila
  Za mano je en takšen nor teden, ki si ga človek želi, ker se ves čas dogaja, po drugi strani pa ga uniči. Na svoj Facebook profil sem zapisal: "Poslušanje kvalitetnega seminarja Public Relations z Boštjan Polutnik, novinarska konferenca PZS, GRZS in Policije z odlično moderatorko Manca Čujež ...
7. 6. 2016, Predsednik Pahor bo odlikoval Prezlja, Brvarja, Česna in Pollaka
  Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor bo na predlog Planinske zveze Slovenije v ponedeljek, 20. junija 2016, na slovesnosti v Predsedniški palači v Ljubljani vročil državna odlikovanja: zlati red za zasluge Marku Prezlju, red za zasluge Andreju Brvarju ter medaljo za zasluge Tomu Česnu in Bojanu Pollaku.
7. 6. 2016, Pred poletno planinsko sezono PZS, GRZS in Policija skupaj za varnejši obisk gora
  Z Dnem slovenskih planinskih doživetij, ki 18. junija s celodnevnim planinskim dogajanjem vabi na Golte odrasle, mlade in najmlajše planince ter turne kolesarje, se uradno začenja poletna planinska sezona, ki traja do sredine septembra in v gore privabi največ planincev. Planinska zveza Slovenije (PZS), Gorska reševalna zveza Slovenije (GRZS) in Policija so na skupni novinarski konferenci danes v Kranju predstavile trenutne razmere v gorah in napotke za varnejši obisk gora, informacije o odprtosti planinskih koč in helikopterskem reševanju v gorah, Slovensko turnokolesarsko pot, predstavitveni film GRZS in mobilno aplikacijo Gorski vodnik.
7. 6. 2016, Kratki film o gorskem reševanju
  Pričujoči kratki film o gorskem reševanju govori o najplemenitejši dejavnosti, ki jo človeštvo premore - o reševanju človeških življenj. Gorski reševalci za omenjeno delo nismo plačani, je pa najlepše plačilo posamezniku vsako rešeno življenje in vsako leto jih je kar nekaj. Poleg reševalcev na terenu, ki vsakič opravijo največji del reševanja, ne glede na vremenske pogoje, letni čas ali uro, je pri reševanju nepogrešljiv del tudi pomoč helikopterja.
1. 6. 2016, Dokler nevarnosti ne poznaš, misliš, da si varen
  Slamnik, št. 5, letnik LVI, maj 2016, Tjaša Banko: FRANC MIŠ, PODPREDSEDNIK GORSKE REŠEVALNE ZVEZE SLOVENIJA (GRZS) IN PREDSEDNIK GORSKE REŠEVALNE SLUŽBE (GRS) KAMNIK

Društvo GRS Kamnik je letos prejelo zlato priznanje Občine Kamnik za vrhunsko usposobljenost, organiziranost, širjenje zavesti o varnosti v gorah in nesebično pomoč pri reševanju.
 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2024