Sidrišče
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Nad meglo, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Prikazano: 241 - 260 od 793 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
3. 7. 2016, Smrt zaradi srčnega zastoja in slabost
  Pod planino Biba je umrla oseba zaradi srčnega zastoja. Na Veliki planini pa je planinko obšla slabost.
26. 6. 2016, Ti fantje so se mu vedno zdeli veliki frajerji, potem pa je še sam postal eden izmed njih
  "Biti gorski reševalec še vedno pomeni nek statusni položaj, tako kot velja za gasilce. Gre za spoštovan poklic, ki pa je marsikomu v breme. Zato, ker je trg dela kapitalistično usmerjen, delodajalec pa s tem, ko se gorski reševalec odpravi na intervencijo, izgubi človeka," opozarja gorski reševalec in inštruktor Matjaž Šerkezi. Zakaj je oblekel suknjo gorskega reševalca, kako se sooča s tragičnimi situacijami in zakaj mu Arabci z Velike planine še vedno ne gredo iz glave?
26. 6. 2016, Nesreča v hribih: Gorski reševalci poskrbeli za hudo poškodovanega plezalca
  V balvanskem plezališču Sivnica se je danes hudo poškodoval plezalec, ki je padel z višine kakih petih metrov.
22. 6. 2016, Nočna pomoč reševalcev v pastirskem naselju na Veliki planini
  Ponoči sta gorski reševalec in zdravnik GRS Kamnik v pastirskem naselju na Veliki planini priskočila na pomoč osebi, ki je imela zdravstvene težave.
14. 6. 2016, Rešeno življenje je neprecenljivo
  Kamničanka, leto 1, št. 11, 10.6.2016, Jasna Paladin: Kamniški gorski reševalci so za svoje nesebično delo letos prejeli zlato občinsko priznanje, a se - poleg reševanja v gorah in nenehnega usposabljanja - zadnje čase soočajo s pomembnim vprašanjem. Potrebujejo namreč nove prostore, saj jim bo sedanja najemna pogodba čez leto in pol potekla.
 
12. 6. 2016, Nesreča na Kisovcu
  Kamnik.info: Gorski reševalci GRS Kamnik in reševalci NMP Kamnik so bili ob 18.25 obveščeni, da se je v planinski postojanki na Kisovcu zgodila nesreča v kateri se je, ob padcu po stopnicah, poškodovala oseba.
12. 6. 2016, Ni generalov s tepihom priznanj, ki zakriva iskreno srce in občutkom Red Bulla, ki daje krila
  Za mano je en takšen nor teden, ki si ga človek želi, ker se ves čas dogaja, po drugi strani pa ga uniči. Na svoj Facebook profil sem zapisal: "Poslušanje kvalitetnega seminarja Public Relations z Boštjan Polutnik, novinarska konferenca PZS, GRZS in Policije z odlično moderatorko Manca Čujež ...
7. 6. 2016, Predsednik Pahor bo odlikoval Prezlja, Brvarja, Česna in Pollaka
  Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor bo na predlog Planinske zveze Slovenije v ponedeljek, 20. junija 2016, na slovesnosti v Predsedniški palači v Ljubljani vročil državna odlikovanja: zlati red za zasluge Marku Prezlju, red za zasluge Andreju Brvarju ter medaljo za zasluge Tomu Česnu in Bojanu Pollaku.
7. 6. 2016, Pred poletno planinsko sezono PZS, GRZS in Policija skupaj za varnejši obisk gora
  Z Dnem slovenskih planinskih doživetij, ki 18. junija s celodnevnim planinskim dogajanjem vabi na Golte odrasle, mlade in najmlajše planince ter turne kolesarje, se uradno začenja poletna planinska sezona, ki traja do sredine septembra in v gore privabi največ planincev. Planinska zveza Slovenije (PZS), Gorska reševalna zveza Slovenije (GRZS) in Policija so na skupni novinarski konferenci danes v Kranju predstavile trenutne razmere v gorah in napotke za varnejši obisk gora, informacije o odprtosti planinskih koč in helikopterskem reševanju v gorah, Slovensko turnokolesarsko pot, predstavitveni film GRZS in mobilno aplikacijo Gorski vodnik.
7. 6. 2016, Kratki film o gorskem reševanju
  Pričujoči kratki film o gorskem reševanju govori o najplemenitejši dejavnosti, ki jo človeštvo premore - o reševanju človeških življenj. Gorski reševalci za omenjeno delo nismo plačani, je pa najlepše plačilo posamezniku vsako rešeno življenje in vsako leto jih je kar nekaj. Poleg reševalcev na terenu, ki vsakič opravijo največji del reševanja, ne glede na vremenske pogoje, letni čas ali uro, je pri reševanju nepogrešljiv del tudi pomoč helikopterja.
1. 6. 2016, Dokler nevarnosti ne poznaš, misliš, da si varen
  Slamnik, št. 5, letnik LVI, maj 2016, Tjaša Banko: FRANC MIŠ, PODPREDSEDNIK GORSKE REŠEVALNE ZVEZE SLOVENIJA (GRZS) IN PREDSEDNIK GORSKE REŠEVALNE SLUŽBE (GRS) KAMNIK

Društvo GRS Kamnik je letos prejelo zlato priznanje Občine Kamnik za vrhunsko usposobljenost, organiziranost, širjenje zavesti o varnosti v gorah in nesebično pomoč pri reševanju.
28. 5. 2016, Užba podolgem in počez (Križ Užbe)
  Matjaž Šerkezi: Objavljamo zanimiv zapis Toneta Škarje o vzponu na Užbo. Leta 1965 je o njem pisal že Vanč Potrč. Za zgodovino in ne ustrašite se besedila, predvsem mlajši, ki ste navajeni na en do dva stavka v družabnih omrežjih. 

»Postavimo šotor?« »Beži no, pri takem prostoru, pa še toplo je.« Prav, ga bom pa imel za sedež. Sonce bo vsak čas zašlo, led v Užbi se zlato svetlika. Le zelenkasti odtenek v rdečkastih previsih diha hlad iz stene. Vanč se ukvarja s kuho, ostali trije pa zmečemo vso hrano iz nahrbtnikov in skušamo določiti ravno pravo količino, ki bi nam pomagala čez Užbo. Ničesar ne sme biti preveč, taki nahrbtniki, kot jih že dva dni tovorimo, pa niso za plezanje.
27. 5. 2016, Prejmi brezplačno majico Podpornik GRS Kamnik
  Gorski reševalci iz Kamnika svetujemo, da za varno pohodništvo in planinarjenje spoštujete 10 priporočil Združenja planinskih organizacij alpskega loka (CAA). Priporočila najdete na spletni strani Planinske zveze Slovenije.
16. 5. 2016, Čudoviti botanični vrt
  Tudi letos je Arboretum Volčji potok omogočil predstavitev dejavnosti kamniške gorske reševalne službe v času prvomajskih praznikov. Glede števila obiskovalcev drugega maja ne moremo biti navdušeni, saj vreme ni bilo najlepše,kar seveda ni privabilo ljudi v ta čudoviti botanični vrt.
9. 5. 2016, Tragična smrt pod Starim gradom
  Kamniški gorski reševalci v zadnjih dneh nimajo ravno lahkega dela, saj so jih danes okrog 12. ure policisti ponovno zaprosili za pomoč pri iskanju pogrešane osebe na strmem pobočju Tolste gore nad vasjo Vrhpolje.
7. 5. 2016, Na Menini planini našli posmrtne ostanke pogrešanega Jerneja Drolca
  Jerneja Drolca, ki se bil pogrešan že od začetka letošnjega leta, so v današnji iskalni akciji našli žal mrtvega na območju med Menino in Bibo planino.
7. 5. 2016, Na Menini planini znova iščejo pogrešanega Jerneja
  V jutranjih urah se je na Menini planini začela nova obsežna iskalna akcija v kateri bodo gorski reševalci, policisti, gasilci in lovci še enkrat poskusili najti Jerneja (Nejca) Drolca.
6. 5. 2016, Dva pokala Kamničanom - več nas je, bolje je
  V nedeljo, 24. aprila, smo se Kamničani s tremi ekipami udeležili o 44. spominskega tekmovanja ponesrečenim mojstranskim reševalcem.
6. 5. 2016, Cene pri 84 letih s smučkami na ledenik
  Slovenske novice, Boštjan Fon, 5.5.2016: Cene Griljc, član postaje GRS Kamnik, je bil najstarejši tekmovalec na ledeniku. Sestava gorskih reševalcev iz Kamnika se je med prazniki odpravila na tradicionalno tekmovanje v turnem smučanju v Karnijskih Alpah. Leta 1970 so gorski reševalci postaje Kötschach-Mauthen organizirali prvo tako tekmovanje za turne smučarje Valentingletscherlauf in vsa leta je ostalo enako.
1. 5. 2016, Pri 84. še vedno lahko padem
  Valentingletscherlauf 2016: Cenetu (Cene Griljc) pri njegovih 84 letih zaradi slabih kož zdrsne na snegu in pade. Za njim mu skuša nekdo nekaj pomagati. Cene pa izjavi: "Ja, res sem vesel, da lahko pri teh letih še padem in ne samo to, tudi poberem se še ..."
 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2023