Srčen prispevek za gorske reševalce iz Kamnika.
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Prikazano: 281 - 300 od 733 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
27. 3. 2015, Redni volilni občni zbor Društva Gorska reševalna služba Kamnik
  Popoldan se je podžupan Igor Žabi v imenu Občine Kamnik udeležil rednega volilnega občnega zbora Društva Gorska reševalna služba Kamnik.
24. 3. 2015, Z Vladimirjem Habjanom ob 110-letnici PD Litija
  Knjižnica Litija v torek, 24. marca 2014, gosti Vladimirja Habjana, slovenskega planinskega pisca, urednika Planinskega vestnika, novinarja in fotografa. Prireditev sodi v sklop praznovanj 110-letnice Planinskega društva Litija. Prijazno vabljeni!
15. 3. 2015, Urban Novak postal gorski reševalec
  Kamniški gorski reševalci ves čas skrbimo za podmladek, saj se zavedam, da bomo samo na takšen način ohranili kvaliteto reševalnega dela. Tako je v letošnjem letu izpite za gorskega reševalca z odliko opravil Urban Novak, ki ne samo da bo dober gorski reševalec ampak je tudi odličen alpinist.
12. 3. 2015, Opravičilo družbe Velika planina, d.o.o. gorskim reševalcem
  Po daljšem času smo s strani Velika planina, d.o.o. prejeli opravičilo direktorja Leona Kvedra, kot smo se že dogovorili na skupnem sestanku 13. 2. 2015. S tem smo gorski reševalci iz Kamnika pripravljeni na nadaljne pogovore v smeri varnosti za obiskovalce Velike planine.

5. 3. 2015, Med dobitniki priznanj Civilne zaščite tudi Kamničanke in Kamničani
  Ob mednarodnem dnevu Civilne zaščite, ki je 1. marca, je Štab Civilne Štab Civilne zaščite za Ljubljansko regijo z Upravo RS za zaščito in reševanje, Izpostavo Ljubljana, v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana, včeraj v Festivalni dvorani Ljubljana pripravil osrednjo regijsko slovesnost s podelitvijo priznanj Civilne zaščite za leto 2015, med prejemniki priznanj pa so tudi Kamničani in Kamničanke.

Med dobitniki bronastega znaka tudi član Društva GRS Kamnik Matjaž Ravnikar. 
22. 2. 2015, Reševalci ob petih zjutraj v iskalno akcijo
  Žurnal24: Gorski reševalci so se že peljali na intervencijo, ko se je pogrešani sam vrnil v kočo. 
Dve minuti pred peto uro so na upravi za zaščito zabeležili klic, da se je na Veliki planini izgubila ena oseba.
19. 2. 2015, Pojasnilo k članku Vožnja z nihalko je varna – odziv družbe Velika planina d.o.o.
  Gorski reševalci nismo vajeni morebitna nesoglasja in probleme reševati preko medijev. Smo ljudje, ki nam beseda pomeni vse, resnica pa je za nas sveta.

Pred nekaj tedni je bil na spletni strani družbe Velika planina d.o.o. objavljen odgovor na članek Je vožnja z nihalko na Veliko planino sploh še varna? z naslovom Vožnja z nihalko je varna - odziv družbe Velika planina d.o.o. V odgovoru je zapisanih kar nekaj neresnic ter zavajajočih in žaljivih navedb na račun Društva GRS Kamnik. 
8. 2. 2015, Pomoč turistom na Veliki planini
  Tehnična in druga pomoč, 8. 2. 2015, 16:18: Ob 16.18 je bila GRS Kamnik zaprošena za pomoč turistom na Veliki planini. Spremstvo pohodnikov od Zelenega roba do Kranjskega Raka v občini Kamnik. Ena oseba je bila z vozilom GRS prepeljana na kamniško urgenco. 
3. 2. 2015, Gorski reševalci vabijo k preventivnim tečajem
  RTV4: Nesreče so se dogajale tudi takim, za katere ne bi pričakovali, da se jim bodo. Prav zato gorski reševalci opozarjajo, da gore niso nikoli popolnoma varne. Še zlasti so nevarne zaradi človeškega precenjevanja, zmot in neznanja.

 
1. 2. 2015, Pozimi v gore le z znanjem in dobro opremo
  Čas igra izjemno pomembno vlogo: Za marsikoga so gore najlepše pozimi, žal pa so takrat precej bolj zahtevne in tudi nevarne. Letos so gorski reševalci že večkrat hiteli na pomoč ponesrečencem, žal pa ne le neizkušenim in slabo opremljenim.

Nesreče so se dogajale tudi takim, za katere ne bi pričakovali, da se jim bodo. Prav zato gorski reševalci opozarjajo, da gore niso nikoli popolnoma varne. Še zlasti so nevarne zaradi človeškega precenjevanja, zmot in neznanja.

31. 1. 2015, Velika nevarnost proženja snežnih plazov
  Vsem obiskovalcem gora sporočamo, da je v gorah 4. stopnja nevarnosti proženja snežnih plazov po 5 stopenjski evropski lestvici. Samo na področju Kamniških Alp smo tekom dneva naredili kar nekaj preizkusov snežne odeje po norveški in ECT metodi. Obe sta pokazali na zdrs snežnih plasti že ob manjši obremenitvi. 
28. 1. 2015, Naj bo dan in naj bo noč - čelna svetilka Led Lenser H7R.2
  Kot gorski reševalci se pogosto srečujemo s situacijami, ko nas posamezniki kličejo, da ne znajo sestopiti z gora, ker jih je ujela tema. Na vprašanje, kje imajo čelno svetilko, pogosto dobimo odgovore kot v reklami za vinjeto: "Veste, mi je padla v prepad" ali pa: "Sem tako hitel od doma, da sem jo pozabil na nočni omarci ..." Sicer ne vem kaj je z njo gledal v postelji?! Res pa je, da ima Led Lenser možnost spreminjanja jakosti svetilnosti in je po vsej verjetnosti bral knjigo.
15. 1. 2015, Nasveti za varnejše gibanje v gorah v zimskih razmerah
  Gore so svet, kjer veljajo drugačni zakoni kot v dolini. Kdor hoče varno pohajkovati po njih, mora te zakone poznati in se jim prilagajati. Da bi bila hoja čim prijetnejša in varnejša, smo za vas pripravili nekaj nasvetov za varnejše obiskovanje gora v zimskih razmerah.

Pri tem poudarjamo, da v kolikor nimate izkušenj, je bolje, da se v gore v zimskem času podate skupaj z Vodnikom PZS ali gorskim vodnikom.
15. 1. 2015, Nikoli sami v gore, spremljajte vremensko napoved in uporabljajte opremo
  Na današnji novinarski konferenci Gorske reševalne zveze Slovenije (GRZS) v Kranju, na kateri je sodelovala tudi Planinska zveza Slovenije (PZS), so predstavili kratko analizo reševalnega dela v letu 2014, Dneve varstva pred snežnimi plazovi na Pokljuki, napotke za varnejše obiskovanje gora v letošnji zimi ter novosti v članarini PZS in prednosti za planince in obiskovalce gora.
4. 1. 2015, Razpis za Tečaj varnejše hoje v gore v zimskih razmerah
  Društvo gorska reševalna služba Kamnik, organizira Tečaj varnejše hoje v gore v zimskih razmerah, ki bo potekal 30. in 31. januarja 2015 na Veliki planini.

Zbor udeležencev bo v petek, 30. 1. 2015, ob 17. uri v Domžalskem domu na Mali planini.
Zaradi omejenih možnosti nastanitve, se tečaja lahko udeleži največ štirideset (40) oseb.

1. 1. 2015, Pohodnika obšla slabost
  URSZR: Ob 10.33 je v turističnem naselju Šimnovec na Veliki planini v občini Kamnik pohodnika obšla slabost. Reševalci Postaje GRS Kamnik so oboleli osebi nudili prvo pomoč in jo pospremili v dolino do reševalnega vozila.
25. 12. 2014, Voščilo 2015
  V teh prazničnih dneh Vam gorski reševalci iz Kamnika želimo veliko užitkov v gorah, varen korak in sonce na obrazu.
25. 12. 2014, Podpornik GRZS 2015
  Nalepko Podpornik 2015 dobite v pisarni DGRS Kamnik, po predhodnem telefonskem dogovoru ali pri članih DGRS Kamnik. Lahko pa jo naročite tudi na info@grs-kamnik.si.
7. 12. 2014, Aplikacija Whiterisk je odličen didaktični pripomoček
  Na povezavi www.whiterisk.ch najdete prenovljeno spletno stran, ki je plod dela Inštituta za raziskovanje snega in plazov iz Davosa. Spletna stran je v nemškem, angleškem, francoskem in italijanskem jeziku.

Gre za odličen pripomoček, ki vam bo pomagal pri pripravi predavanj o snegu in plazovih. Vsebuje številne animacije, filme, kratke predstavitve in informacije, ki jih lahko naložite na vaše namizje računalnika in uporabljate tudi brez povezave (off-line).

4. 12. 2014, Pomoč Aleševi in Petrovi družini
  Člana Društva Gorska reševalna služba Kamnik in Alpinističnega odseka Kamnik pri Planinskem društvu Kamnik sta se zadnjič oglasika domačim konec julija iz kitajskih gora nad dolino Shaksgham.

Nesreča je ganila tudi kiparja in slikarja Petra Jovanoviča iz Dolenje Žetine v Poljanski dolini. Priznani slikar samorastnik se je odločil, da izkupiček od desetih slik podari družinama Aleša in Petra. 

Slike bodo postavljene na ogled v četrtek, 11. 12. 2014, od 17. do 19. ure v prostorih Društva GRS Kamnik, Perovo 20, Kamnik (Veterina Kamnik na obvoznici).
 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2019