Sidrišče
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Nad meglo, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Prikazano: 21 - 40 od 802 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
11. 4. 2023, Dvodnevno reševanje francoskih planincev
 
V ponedeljek 10. aprila smo uspešno zaključili dvodnevno reševanje francoskih planincev.
25. 3. 2023, Društvo GRS Kamnik v nov mandat z novim vodstvom
  Društvo GRS Kamnik se v nov štiriletni mandat podaja z novim vodstvom. Novi predsednik društva je Jernej Lanišek, inštruktor gorskega reševanja in reševalec letalec, njegova namestnika sta Matej Bizjak in Jure Prezelj. Člani upravnega odbora društva so Srečo Podbevšek, dosedanji predsednik, Irena Mušič Habjan, tajnica, Marijana Hostnik in Boris Bodlaj. Predsednik nadzornega odbora je Franci Vrankar.
25. 2. 2023, Odgovornost in tovariška pomoč sta ključni za preživetje v gorah ali kako iskati zasutega v snegu s plazovno žolno
  Tečaj varnejše hoje v gore pozimi je potekal 20. in 21. 1. 2023 na Mali planini.

Če znamo dobro iskati s plazovno žolno, zasuto osebo v snegu najdemo prej kot v minuti. Kako pravilno iščemo s plazovno žolno? Zakaj je pomembna tovariška pomoč in na kaj vse moramo pomisliti, če prijatelja zasuje plaz!
8. 1. 2023, Izšel je jubilejni zbornik GRS Kamnik
  Ob zaključku jubilejnega leta 2022, ko je Društvo gorske reševalne službe Kamnik praznovalo stoletnico organiziranega gorskega reševanja na Kamniškem, je izšel jubilejni zbornik z naslovom Gore nosimo v srcih. Gorska reševalna služba Kamnik (1922–2022). Sprehod skozi stoletje Društva GRS Kamnik.
30. 12. 2022, Srečno 2023 in varen korak v gorah
  Vse dobro in varen korak vam želimo v prihajajočem letu.
25. 12. 2022, RAZPIS I Tečaj varnejše hoje v gore v zimskih razmerah
  Društvo gorska reševalna služba Kamnik, organizira Tečaj varnejše hoje v gore v zimskih razmerah, ki bo potekal 20. in 21. januarja 2023 na Mali planini.
24. 12. 2022, Donirajte in postanite podpornik GRZS
 
Srčni ❤️, pogumni????in če zaidete v težave????, v vsakem trenutku pripravljeni priskočiti na pomoč v gorah in težko dostopnih terenih - to smo gorski reševalci. ????
Lahko nam pomagate tudi vi in postanete naš PODPORNIK. Z vašo pomočjo bomo še naprej lahko dobro in varno reševali v gorah!
5. 10. 2022, Odprtje razstave GRS Kamnik 100 let v MKK
  V Medobčinskem muzeju Kamnik na gradu Zaprice je bila 5. oktobra 2022 odprta razstava o stoletnici organiziranega reševanja na Kamniškem. Na šestih panojih je v slikah, risbah in besedilu predstavljena bogata dejavnost Društva Gorska reševalna služba Kamnik. Urednica razstave je kustosinja Janja Železnikar, pri izboru besedila in fotografij je sodeloval alpinist in gorski reševalec France Malešič, s strani Društva GRS Kamnik je sodelovala tudi tajnica Irena Mušič Habjan.
30. 9. 2022, Odprtje lastnih prostorov DGRS Kamnik
  Društvo GRS Kamnik je 30. septembra 2022 ob stoletnici organiziranega gorskega reševanja na Kamniškem slovesno odprlo svoje nove prostore.
25. 9. 2022, Slovesno odprtje novih prostorov GRS Kamnik
 
Spoštovani ljubitelji gora in podporniki kamniških gorskih reševalcev! Ob 100-letnici se člani Društva Gorska reševalna služba Kamnik veselimo tudi pridobitve in ureditve lastnih prostorov.

 

22. 7. 2022, Sto let DGRS Kamnik - razstava v Kamniku
 

V Kamniku smo postavili razstavo o gorskem reševanju z naslovom STO LET ORGANIZIRANEGA GORSKEGA REŠEVANJA NA KAMNIŠKEM. 
Na Glavnem trgu in na Šutni bo razstava stala v poletnih mesecih, julija in avgusta.
Vabljeni na ogled!

21. 6. 2022, POSNETEK I Umetniška prireditev Želja pomagati
  Posnetek prireditve ob 100. obletnici ustanovitve Društva Gorska reševalna služba Kamnik.
17. 6. 2022, Umetniška prireditev Želja pomagati
 
Ustvarjalna moč kamniških gorskih reševalcev
»Leta 1922 je bila ustanovljena v Stahovici gorska reševalna postaja. Tedaj je Ivan Krivec, gospodar koče na Kamniškem sedlu, prinesel od Glavnega odbora SPD ustno naročilo, naj zberem dobre fante, ki bi bili sposobni za reševanje v gorah. Z njimi naj ustanovimo gorsko reševalno postajo. Prvi reševalci smo bili štirje bratje Erjavški ...«
3. 6. 2022, Vabilo na slavnostno akademijo
 

Spoštovani ljubitelji gora!

 

Ob 100. obletnici ustanovitve Društva Gorska reševalna služba Kamnik

Vas vljudno vabimo na slavnostno akademijo "ŽELJA POMAGATI".

28. 5. 2022, Sveže moči bodo prav prišle
  28. maja 2022 je potekala že tradicionalna prireditev, imenovana "Dan gorskih reševalcev"....
14. 5. 2022, Dokončna ureditev prostorov
  Gorska reševalna služba je nič kolikrat že rešila življenje marsikomu, ki se je v gorah ponesrečil ali pa obstal sam sredi gora. Pomagamo tudi gozdarjem, gobarjem, pohodnikom, padalcem, kolesarjem, voznikom in drugim, ki se znajdejo v težavah na zahtevnem terenu. Pomagamo tudi domačim živalim, če obtičijo v strmem terenu ali pa ne upajo z drevesa dol... Odlično sodelujemo tudi z gasilci, policaji in Civilno zaščito.
Vse to počnemo prostovoljno in brezplačno. 
Za to pa je potrebna dobra ekipa s profesionalnim znanjem in stalnim usposabljanjem. V bivši smodnišnici si ustvarjamo svoje prostore, da bomo končno imeli dostojne pogoje za svoje poslanstvo.
Da bi nam to dokončno uspelo, nam manjka še nekaj...

 

21. 4. 2022, Sto let organiziranih gorskih reševalcev Kamnika
 

Društvo GRS Kamnik je v svojih novih prostorih ob stoletnici organiziranega gorskega reševanja na Kamniškem predstavilo delovanje društva in napovedalo pestra kulturna in strokovna srečanja, ki jih pripravljamo ob tej priložnosti. Iz majhne skupine spoštovanja vrednih domačinov, ki so s pogumom in velikim občutkom sami od sebe pomagali ljudem, ki so zašli v stisko v gorah, je zraslo društvo, ki je letošnje leto prvič pod lastno streho.

30. 3. 2022, Zlato priznanje Občine Kamnik Bojanu Pollaku
  Občina Kamnik je 29. marca 2022 na osrednji slovesnosti ob praznovanju občinskega praznika v Domu kulture podelila zlato priznanje našemu častnemu članu Bojanu Pollaku.

13. 12. 2021, Majice in nalepke PONOSEN PODPORNIK GRS KAMNIK
  Slovenci imamo srečo, da se v stiski vedno lahko zanesemo na dobre ljudi in prostovoljce. V letu 2022 bomo kamniški gorski reševalci obeležili 100 let reševanja v gorah nad Kamnikom. Srčno upamo, da že v novih protorih, ki nastajajo tudi z Vašo pomočjo. 

Za leto 2022 so na voljo tako jubilejne majice Ponosen podpornik in nalepke Podpornik GRZS. Donacije gredo v celoti v sklad za nove prostore GRS Kamnik. Hvala za vašo prijaznost.
4. 12. 2021, RAZPIS I Tečaj varnejše hoje v gore v zimskih razmerah 2022
  Društvo gorska reševalna služba Kamnik, organizira Tečaj varnejše hoje v gore v zimskih razmerah, ki bo potekal 14. in 15. januarja 2022 na Mali planini.
 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2024