Srčen prispevek za gorske reševalce iz Kamnika.
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Prikazano: 41 - 60 od 729 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
5. 4. 2018, Gorske reševalke
  Gore so v teh dneh nevarne. Sneg se topi in plazovi bodo v prihodnjih tednih stalnica. A niti to ne ustavi ljubiteljev gora in gorski reševalci imajo zato kar precej dela. Letos so posredovali že 67-krat. Med tistimi, ki opravljajo to prostovoljno poslanstvo, je vsako leto več žensk. Prejšnji teden je ena od sogovornic iz naslednjega prispevka, Katja Črešnik Rac, postala tudi prva načelnica gorske reševalne službe v Sloveniji.
1. 4. 2018, Na velikonočni konec tedna v gorah 4. stopnja nevarnosti snežnih plazov
  Za prihodnje dni je za visokogorje napovedana 4. stopnja, to je velika nevarnost proženja snežnih plazov. Zaradi novih padavin se bodo lavinske razmere slabšale. Predvsem v Julijskih Alpah se pričakuje spontano plazenje številnih manjših in tudi srednje velikih plazov s strmejših pobočij, možni bodo tudi posamezni veliki plazovi. Nižje, kjer bo deževalo, se bodo s strmejših pobočij prožili posamezni plazovi mokrega snega, tudi talni. Nevarnost snežnih plazov se bo postopno povečala in bo predvsem v Julijcih od sobote dalje VELIKA, a tudi drugod bodo razmere precej nestabilne.
9. 3. 2018, Fantje in dekleta, najboljše smučanje v slovenskih gorah še prihaja
  Ko v letošnjem letu spremljamo tendenco snežnih plazov in z njimi povezane nesreče, lahko rečemo, da so do sedaj imeli posamezniki veliko sreče. Kar nekaj žrtev plazu je ostalo živih po spletu srečnih naključij - bodisi, da so ostali na vrhu plazovine ali pa je iz nje štrlel kakšen del telesa, ki je omogočil takojšnje reagiranje prisotnih, nekateri so se rešili sami, drugim je pomagal nahrbtnik z zračnim balonom ...
18. 2. 2018, GRS Kamnik na snežnih igrah PD Moravče
  V soboto, 17. februarja 2018, sva se z Dejanom (Kuserbanjem) odzvala povabilu PD Moravče, ...
18. 2. 2018, Končano pripravniško obdobje na DGRS kamnik
  V začetku februarja 2018 smo namreč trije mandeljci postali novopečeni reševalci DGRS Kamnik.
9. 2. 2018, GRS Kamnik na Svetovnem pokalu v telemark smučanju
  »Sprosti misli -  sprosti peto« je geslo telemarkerjev. 
4. 2. 2018, Pod Sv. Primožem so našli neodzivnega pohodnika
  Danes zvečer, nekaj pred 18. uro, so bili kamniški gorski reševalci obveščeni, da so pohodniki pri Velikem znamenju pod Svetim Primožem, našli neodzivnega pohodnika.
2. 2. 2018, Ponoči se je izgubil na poti iz Velike planine
  Kamniški gorski reševalci imajo za seboj še eno neprespano noč, saj so ponoči iskali planinca, ki se je izgubil pri sestopu z Velike planine.
24. 1. 2018, Planinko je pri sestopu s Planjave odnesel snežni plaz
  Kamniški gorski reševalci so danes popoldne, ob pomoči helikopterja Slovenske vojske, posredovali pod Planjavo, kjer je snežni plaz presenetil planinca in planinko.
21. 1. 2018, Prevoz poškodovanca z Velike planine
  V nedeljo, 21. januarja 2018, ob 17.30 uri, smo bili kamniški gorski reševalci poklicani na intervencijo na Veliko planino.
19. 1. 2018, V sredo in visokogorju nevarnost snežnih plazov
  V luči zadnje nesreče na območju Krvavca, ko je plaz zasul turnega smučarja, ki je na veliko srečo preživel in glede na to, da se obeta vremensko dokaj stabilen vikend, GRZS opozarja, da je v sredogorju in visokogorju 2. stopnja nevarnosti snežnih plazov po pet stopenjski evropski lestvici - ZMERNA. Stopnja sicer pomeni nizko tveganje za snežne plazove, hkrati pa je lahko zavajajoča, saj ne daje občutka, da so v gorskem svetu trenutno izredno "zanimive" razmere in struktura snežne odeje, ki "na oko" zgleda dokaj stabilna, v notranjosti pa skriva veliko nevarnost za proženje že ob manjši obremenitvi.


7. 1. 2018, Zimsko usposabljanje GRS Kamnik na Mali planini
  Novo leto 2018 smo kamniške gorske reševalke in reševalci začeli z rednim usposabljanjem.
27. 12. 2017, Prenos ponesrečenke na Mali planini
  Popoldne na praznični dan, 25. decembra 2017, smo kamniški reševalci prejeli poziv za intervencijo. V Domžalskem domu na Mali planini nas je čakala ponesrečenka s poškodovanim gležnjem. 
26. 12. 2017, Nočno reševanje dveh ponesrečencev pod Kamniškim sedlom
  V soboto, 23. decembra 2017, smo kamniški gorski reševalci ob pol sedmih zvečer prejeli klic za intervencijo. Ponesrečni kolesar se je nahajal pod Zgornjo gričo. Po prvem sklicu za reševanje smo izvedeli, da imamo še enega ponesrečenca, ki je čakal na pomoč pod Kamrico. 
21. 12. 2017, Zdravja, sreče in varen korak ...
  ... na potepih po gorskem svetu, vam želimo kamniški gorski reševalci.
18. 12. 2017, Predavanje Toneta Škarje - Od Kamnika do Himalaje
  Člani PD, AO, TSKO in GRS Kamnik lepo vabljeni ta četrtek, 21. 12. 2017 ob 20.30 na odsek ...
15. 12. 2017, Kako varneje v gore pozimi?
  Kako varneje v gore pozimi - nasveti za varnejše obiskovanje gorskega sveta

Gore so svet, kjer veljajo drugačni zakoni kot v dolini. Kdor hoče varno pohajkovati po njih, mora te zakone poznati in se jim prilagajati. Da bi bila hoja čim prijetnejša in varnejša, smo za vas pripravili nekaj nasvetov za varnejše obiskovanje gora v zimskih razmerah.

Pri tem poudarjamo: če nimate izkušenj, je bolje, da se v gore v zimskem času podate skupaj z vodnikom PZS ali gorskim vodnikom.

13. 12. 2017, Marko Prezelj med deseterico za bob leta 2017
  Časnik Večer izvaja tradicionalni, že 19. izbor boba leta po mnenju bralcev Večera in širše slovenske javnosti. Med desetimi finalisti je tudi izjava alpinista Marka Prezlja. Glasovanje poteka do 10. januarja 2018.

13. 12. 2017, Razpis za Tečaj varnejše hoje v gore v zimskih razmerah
  Društvo gorska reševalna služba Kamnik, organizira Tečaj varnejše hoje v gore v zimskih razmerah, ki bo potekal 19. in 20. januarja 2018 na Mali planini.

Zbor udeležencev bo v petek, 19. 1. 2018, ob 17. uri v Domžalskem domu na Mali planini.
Zaradi omejenih možnosti nastanitve, se tečaja lahko udeleži največ petindvajset (25) oseb.

Prenočišče in prehrana bosta zagotovljena v Domžalskem domu na Mali planini.

12. 12. 2017, Namenite del dohodnine gorskim reševalcem iz Kamnika
  Izredne razmere v gorah? Poškodovani? Izgubljeni? V stiski? Naredimo vse, kar je v naši moči za življenja drugih - ne glede na to kdaj, kdo, kje ...

Nesreča v gorah se lahko pripeti takrat, ko jo najmanj pričakujemo - tudi dobro opremljenim in usposobljenim. Kadarkoli boste potrebovali pomoč bomo naredili vse, da vam bomo lahko pomagali s svojim znanjem in izkušnjami - tudi v zelo zahtevnem terenu in razmerah, štiriindvajset ur na dan - ker smo gorski reševalci iz Kamnika.

 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2019