Sidrišče
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Nad meglo, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Prikazano: 41 - 60 od 793 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
17. 12. 2020, Namenite del dohodnine gorskim reševalcem iz Kamnika
 
Izredne razmere v gorah? Poškodovani? Izgubljeni? V stiski? Naredimo vse, kar je v naši moči za življenja drugih - ne glede na to kdaj, kdo, kje ...
Mi pa še vedno nismo v svojih prostorih, temveč v vlažniih, mrzlih kontejnerjih...a se ne predamo.
8. 12. 2020, Velikost in naročilo majic
 
Hvala za vaše odzive glede majic. Več o naročanju in majicah...
7. 12. 2020, Majice in nalepke Podpornik 2021
 
Sporočilo po FB Messengerju: Moj prijatelj sestopa in ne ve kje je Pokličem 112. Vidim, da je v stiski...
26. 11. 2020, Gorski reševalci opozarjamo ...
  ... v gore pojdimo razmeram in lastnim sposobnostim primerno opremljeni in usposobljeni.
21. 10. 2020, Psi lajajo, karavana gre dalje...
 
Že zdavnaj bi morali imeti gorski reševalci prostorske kapacitete urejene zakonsko, tako kot imajo tudi gasilci...
7. 9. 2020, Dobrodelni kolesarji so na Veliki planini zbrali 1.390 evrov za GRS Kamnik
  Sobotno lepo vreme je na Veliko planino privabilo številne pohodnike in seveda tudi gorske in turne kolesarje, ki so tokrat na Veliki planini kolesarili za dober namen. Na pobudo posameznikov in nekaterih podjetji se je organizator T Atelje odločil, da zbira sredstva za Gorsko reševalno službo Kamnik, ki deluje od leta 1922. Dejansko pa to ni služba, ker jo sestavljajo le entuziasti, prostovoljci, ki se večkrat v gore podajo v najslabših razmerah - ponoči, v najhujših nalivih, mrazu ... in vse z namenom, da pomagajo planincem, ki potrebujejo pomoč, ker so poškodovani, prestrašeni ali pa njihovo življenje visi na nitki ...
31. 8. 2020, Za GRS Kamnik: Na kolo z Mastershefovkami za dobrodelnost na Veliki planini
  Na pobudo posameznikov smo združili moči s podjetjem Korca in nekaterimi kamniškimi podjetji, da zberemo sredstva za Gorsko reševalno službo Kamnik, ki deluje od leta 1922. Dejansko pa to ni služba, ker jo sestavljajo le entuzijasti, prostovoljci, ki se večkrat v gore podajo v najslabših razmerah - ponoči, v najhujših nalivih, mrazu ... in vse z namenom, da pomagajo planincem, ki potrebujejo pomoč, ker so poškodovani, prestrašeni ali pa njihovo življenje visi na nitki...
28. 8. 2020, Reševanje zaplezanega in izgubljenega planinca izpod Zeleniških špic
  27. avgusta smo reševalci GRS Kamnik zopet predčasno zapustili službe (kdor je lahko) saj smo dobili poziv na intervencijo. Pod grebenom Zeleniških špic naj bi bil v brezizhodnem položaju zaplezani in izgubljen planinec ...
5. 7. 2020, Teren, kjer je veliko klopov
 

Spin; Pregled naravnih in drugih nesreč v Republiki Sloveniji – povzetek: Kamnik, 05.07.2020 15:42
Ob 15.42 sta na Veliki planini, občina Kamnik, planinca zašla s poti in obtičala na nedostopnem terenu. Gorska reševalca GRS Kamnik sta ju našla in zavarovala, helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo za reševanje v gorah pa ju je z vitlom dvignil in prepeljal v dolino.

5. 6. 2020, Vabilo na spominsko slovesnost Okrešelj 2020
  GRZS in DGRS Jezersko vabita na spominsko slovesnost na Okrešlju v soboto, 6. junija 2020, ob 10. uri.
19. 5. 2020, Priporočila PZS po preklicu epidemije koronavirusa - od 18. 5. 2020
  Priporočila Planinske zveze Slovenije za hojo po planinskih poteh, zavarovanih plezalnih poteh, turno kolesarjenje, turno smučanje, alpinizem, športno plezanje v plezališčih in športnih dvoranah, ostale dejavnosti v gorskem svetu ter ob obisku planinskih koč po preklicu epidemije koronavirusa.
11. 5. 2020, Zapustil nas je Tone Škarja (1937-2020)
  Člani DGRS Kamnik sporočamo žalostno novico, da se je danes, 11. maja 2020, za vedno poslovil član in bivši načelnik DGRS Kamnik Tone Škarja.

Njegove iskrive misli predstavljamo v intervjuju za Planinski vestnik leta 2017 ob njegovi osemdesetletnici ...
20. 4. 2020, Priporočila PZS v času sproščanja ukrepov zaradi epidemije koronavirusa
  Priporočila Planinske zveze Slovenije za hojo po planinskih poteh, zavarovanih plezalnih poteh, turno kolesarjenje, turno smučanje, alpinizem, športno plezanje v plezališčih in na balvanih ter ostale dejavnosti v gorskem svetu v času postopnega sproščanja ukrepov zaradi epidemije koronavirusa. Priporočila veljajo od 20. aprila 2020 in do spremembe oz. preklica.
10. 4. 2020, Zdrs planinca pod Kokrskim sedlom
 
Gorski reševalci smo danes izpod Kokrškega sedla pripeljali posmrtne ostanke preminulega planinca, čigar identiteta zaenkrat še ni znana.
POZOR! V hribih so še vedno zimske razmere.
23. 3. 2020, Poziv k začasnemu zaprtju naravnih plezališč
  Zaradi epidemije novega koronavirusa pozivamo planinska društva, odseke in druge skrbnike naravnih plezališč, da jih do nadaljnjega zaprejo, obiskovalce pa k doslednemu upoštevanju ukrepov, saj lahko le z odgovornim ravnanjem pripomoremo z zajezitvi širjenja epidemije in zmanjšamo tveganje za nesreče.
16. 3. 2020, GRZS poziva državljane k odgovornemu izbiranju ciljev gibanja na svežem zraku
  Gorska reševalna zveza Slovenija v času epidemije odsvetuje aktivnosti v hribih, posebej v visokogorju, kjer je večja možnost poškodb, saj so razmere v gorah še vedno zelo zahtevne in nevarne.
15. 3. 2020, NUJNO obvestilo - Priporočila za člane KA PZS v zvezi s COVID-19
  Zaradi izbruha epidemije COVID-19 po svetu in v Sloveniji, KA PZS zato poziva alpinistične odseke ter alpinistične klube, da do nadaljnjega upoštevajo in se držijo naslednjih priporočil KA PZS
14. 3. 2020, Bodimo koristni, ne pa le kritiki družbe, medtem ko jamramo, da je zmanjkalo kvasa
  Matjaž Šerkezi: To smo zapisali, ker bodo tudi naše kapacitete na mejah in ker si v teh trenutkih še najmanj želimo dodatnih posredovanj. Kar 20 % vseh nesreč v gorah, pri katerih posreduje GRS Kamnik je na Veliki planini. Včeraj zvečer sva s predsednikom Srečem Podbevškom bila na vezi s kolegi gorskimi reševalci iz Italije, kjer so razmere bistveno hujše kot pri nas. Zaprli so celo nekatere doline za obiskovalce in sile usmerili v pomoč v dolini. 

Ustavimo se vsi skupaj, zadihajmo in bodimo koristni in ne samo kritiki družbe, posameznih ljudi, ki se trudijo za vse nas, premislimo, kje so naše meje in stopimo štiri korake nazaj. Sedaj ni čas za dokazovanje in osebne rekorde.

Pamet v glavo in ostanite zdravi.

20. 2. 2020, Mesec dobrodelnosti ŠKK
  Študentski klub Kamnik že 8. leto zapored organizira dobrodelne dogodke, s katerimi zbirajo sredstva in jih namenjajo tistim, ki jih potrebujejo.
10. 1. 2020, Tone Škarja častni član PZS
 
Planinska zveza Slovenije (PZS) vsako leto z najvišjimi priznanji izrazi spoštovanje prejemnikom za njihovo dolgoletno neutrudno in predano prostovoljno delo v planinstvu.
 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2023