Sidrišče
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Nad meglo, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Prikazano: 681 - 700 od 772 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39 
4. 5. 2012, Tatovom je zadišal sladoled
  Spletno Delo, Marjana Hanc, Kranj (čet, 03.05.2012, 21:00 ): V noči na 2. maj so varnostniki v Arboretumu Volčji Potok preprečili krajo prikolice in aparata za izdelavo sladoleda.  

16. 4. 2012, Metodu v spomin
  »Veš Mišo, v hribe hodimo zato, da doživimo lepoto, kot je v dolini ne bi nikdar«. To misel in še marsikatero, mi je izrekel, ko sva se pred šestimi leti vračala skozi Repov kot v dolino.

15. 4. 2012, Metod Humar
  Sporočamo žalostno novico, da nas je danes ponoči, po hudi bolezni zapustil naš dolgoletni član, alpinistični inštruktor, gorski vodnik in človek nazorov z visoko gorniško etiko, Metod Humar.

14. 4. 2012, Predstavitev dejavnosti Gorske reševalne službe v OŠ Šmartno v Tuhinju
  Na tehniškem dnevu OŠ Šmartno v Tuhinju je 12. 4. 2012 potekal prikaz dejavnosti nekaterih javnih služb.

9. 4. 2012, Kamniški gorski reševalci potrebujejo vozilo
  "Za uspešnost našega dela je med drugim potreben hiter pristop do ponesrečenca in nato varen prevoz do zdravstvene ustanove, za kar poleg helikopterja še vedno v večini primerov potrebujemo zanesljivo terensko vozilo," je poudaril predsednik društva Franc Miš. 

9. 4. 2012, Za gorske reševalce šest novih Nissanov
  Predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije Igor Potočnik je pojasnil, da bodo nova terenska vozila do sredine tega meseca dobile postaje: Koroška, Celje, Tržič, Kranjska Gora in Tolmin, medtem ko so se gorski reševalci iz Kamnika odločili, da bodo pri istem trgovcu kupili enako vozilo. »Gorska reševalna zveza Slovenije je dodala nekaj evrov za svetlobno in zvočno signalizacijo, s katero bodo vozila opremljena,« je pojasnil Potočnik in dodal, da so prek podjetja Renault Nissan Slovenija in trgovca ASP Primožič terenska vozila dobili »z ugodnimi popusti in cenami«.

9. 4. 2012, GRS Kamnik čistila pod Šimnovcem
  V akcijo »Očistimo Slovenijo« se je vključilo tudi Društvo GRS Kamnik. Nekateri člani so čistili v okviru drugih organizatorjev, nekaj pa se jih je podalo na Šimnovec, kjer so pobirali smeti v težko dostopnem terenu.

7. 4. 2012, Okrogla miza – Sto let organiziranega reševanja in preventivnega delovanja gorske reševalne službe v Sloveniji.
  Ob sto letnici organiziranega reševanja in preventivnega delovanja gorske reševalne službe v Sloveniji sta Gorska reševalna zveza Slovenije in Planinska zveza Slovenije v okviru 6. mednarodnega festivala gorniškega filma v Cankarjevem domu v Ljubljani na to temo organizirali okroglo mizo.

4. 4. 2012, Zaključen zimski del usposabljanja za nove inštruktorje GRZS
  Sicer nekoliko pozno ampak je v življenju tako, da ima družina prednost. Omenjeni sestavek pa naj bo za zgodovino in za takrat, ko se bo pisala nova knjiga o dvestoletnici organiziranega reševanja v gorah.

2. 4. 2012, Kako je bilo na Kamniškem memorialu za smučko in cepin 2012
  Kljub slabi vremenski napovedi in izredno slabem vremenu v dolini, se je danes na Kamniško sedlo, kjer je bil 7. Kamniški memorial za smučko in cepin odpravilo 41 planincev, ki so se vsi tudi srečno vrnili v dolino. Ker na Sedlu razen nekaj krp ni več snega, so turo opravili peš, razen enega udeleženca, ki je odsmučal več po melišču kot snegu in s tem poskrbel, da je bilo zadoščeno imenu prireditve.

31. 3. 2012, Dr. France Malešič prejel zlato priznanje Občine Kamnik
  29. marec je praznik Občine Kamnik. Tradicionalna slovesnost je potekala pred spomenikom Rudolfa Maistra, slavnostna seja Občinskega sveta Občine Kamnik pa se je pričela ob 18. uri v Domu kulture Kamnik.

30. 3. 2012, Gorska reševalna služba na kamniškem ima 90 let
  Letos praznuje društvo Gorska reševalna služba Kamnik 90 let organiziranega reševanja v gorah in planinah. 

29. 3. 2012, Intervencija Gamsov skret
  Ob 21:00 smo reševalci odšli na pomoč dvema plezalcema pri sestopu v dolino preko Gamsovega skreta. 

26. 3. 2012, Društvo GRS Kamnik z občnim zborom obeležilo 90. obletnico ustanovitve
  Kamnik (23. 3. 2012) - Popoldne je v avli ŠCRM potekal svečan Občni zbor Društva gorske reševalne službe Kamnik ob 90-letnici organiziranega gorskega reševanja v Kamniških Alpah. Poleg vodstva GRS Kamnik, Gorske reševalne zveze Slovenije ter Uprave RS za zaščito in reševanje so se slovesnosti udeležili tudi župan Marjan Šarec, minister za obrambo Aleš Hojs in poslanec DZ mag. Matej Tonin.  

21. 3. 2012, Slavnostni Zbor reševalcev ob 100. letnici Gorske reševalne zveze Slovenije
  Danes se je župan Marjan Šarec skupaj z ministrom za obrambo Alešem Hojsom udeležil slavnostnega Zbora reševalcev ob 100. letnici Gorske reševalne zveze Slovenije. 

18. 3. 2012, Mladi so spoznavali delo GRS in se učili varnejše hoje
  »Kar se Janezek nauči, to Janez zna« je star slovenski rek, ki se ga zavedajo tudi v Društvu GRS Kamnik, kjer pravijo tudi, da je »preventiva boljša od kurative«. S tem razlogom je DGRS Kamnik v februarju organiziralo usposabljanje za varnejše obiskovanje hribov pozimi za »Janeze« - torej odrasle, v marcu pa še za »Janezke«. 

10. 3. 2012, Brana tokrat ni hotela
 
8. 3. 2012, Novi kamniški gorski reševalci
  Februarja je na Zelenici Komisija za reševalne tehnike pri Gorski reševalni zvezi Slovenije organizirala izpite, s katerimi se je zaključilo usposabljanje gorskih reševalcev generacije 2011/2012. Izpite so uspešno opravili in s tem pridobili naziv gorski reševalec tudi trije člani našega društva: Aleš Hočevar, Jure Prezelj in Tadej Trobevšek.

8. 3. 2012, Priznanje Civilne zaščite Društvu GRS Kamnik
  Več na povezavi: Priznanja pripadnikom reševalnih enot iz občine Kamnik ob mednarodnem dnevu civilne zaščite v letu 2012  

7. 3. 2012, Varnejše v gore pozimi - Zimska mala šola planinstva
  Zimska mala šola planinstva je potekala od 24. do 26. februarja 2012 na Veliki planini in v Domžalskem domu na Mali planini. Vodstvu in udeležencem sta se v petek popoldne pridružila tudi dva gorska reševalca iz GRS Kamnik, Franc Miš in Matjaž Šerkezi.

 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2022