Srčen prispevek za gorske reševalce iz Kamnika.
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Prikazano: 701 - 720 od 749 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38 
19. 11. 2011, Strokovni posvet o varnosti v gorah
  V izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu je v soboto, 19. novembra 2011, potekal 7. strokovni posvet na temo Gore in varnost, ki so ga organizirali Odbor Gore in varnost, Planinska zveza Slovenije in Gorska reševalna zveza Slovenije. 
Zbrane sta pozdravila predsednik GRZS Igor Potočnik in moderator Borut Peršolja v imenu predsednika PZS Bojana Rotovnika. 

11. 11. 2011, Srečanje veteranov GRZS
  Letošnje tradicionalno srečanje veteranov GRZS je potekalo v bovškem hotelu Mangart. Organizatorju - Društvu GRS Bovec gre zahvala, da je dogodek potekal v prijetnem in sproščenem vzdušju. 

8. 11. 2011, Zaključek poletne sezone v Paklenici
  Za podaljšani krompirjev vikend smo imeli člani GRS ter AO Kamnik skupni tabor v Paklenici. Zaradi lepe vremenske napovedi in toplega vremena, je bila gneča v kanjonu zelo podobna prvomajski in mogoče je bilo dobiti vtis, da se je za ta vikend preselila v Stari grad cela plezalna Slovenija. 

6. 10. 2011, Bivak GRS Kamnik v pričakovanju zime
  V poletno toplem 6. oktobru smo kamniški reševalci, ob dragoceni pomoči starega drotarskega mačka Uršič Janeza-Sobotka, še dodatno pritrdili bivak s štirimi vogalnimi jeklenicami. Vpisna knjiga nam potrjuje, da je bivak, delo alpinista in arhitekta Mihe Kajzelja, ki je prejelo številne strokovne nagrade, všeč tudi obiskovalcem. 

4. 10. 2011, Čezmejna vaja – dobro sodelovanje
  Sodelovanje med posameznimi dejavnostmi v avstrijski Koroški in Sloveniji je že precej let odlično. Zato je prišlo tudi s Koroške vabilo na udeležbo na veliki vaji »varnostni dan« oz. prikaz delovanja enot civilne zaščite v velikovškem okraju.

26. 9. 2011, Prikaz gorske reševalne dejavnosti na »Dnevu brez avtomobila«
  V Kamniku se je 22. 9. 2011 dopoldne v središču mesta v okviru »Dneva brez avtomobila« odvijali prikaz dejavnosti reševalnih služb. 

25. 9. 2011, Pozno popoldanski sprehod
  V sredo 21. 09., smo ob 21.10 preko centra za obveščanje dobili klic občana, ki nas je prosil za pomoč pri sestopu s težko prehodnega terena.

11. 9. 2011, Ko je življenje šteto v minutah
  Na začetku septembra smo bili reševalci Društva GRS Kamnik obveščeni, da so v dolini Kamniške Bele na poti proti Presedljaju planinko opikale ose. Na podlagi prejetih informacij je bilo upravičeno sklepanje, da je planinka zaradi pika doživela anafilaktični šok.

10. 9. 2011, Društveni piknik Pri Jurju v Kamniški Bistrici
  Lep sončen dan, ki ga je marsikdo izkoristil za obisk gora. Nekateri na Skuto, drugi na bivak pod Grintovcem, tretji čez Zeleniške špice. Vsi skupaj pa smo se ob 14. uri zbrali Pri Jurju v Kamniški Bistrici, kjer smo se poveselili, obujali spomine in dan zaključili z večernim predavanjem Toneta Škarje z naslovom Po svoji sledi in ogledom filma Wande Rutkiewicz, slavne poljske alpinistke. Več pa povedo fotografije v galeriji. 

9. 9. 2011, 18. Gorski tek na Črno prst
  Gorski tek na Črno prst je bil prvi organiziran gorski tek pri nas. Prva izvedba sega v leto 1970 in od takrat poteka tekma vsako leto. Letos je bila tekma organizirana v soboto 3. septembra, s startom ob 9. uri zjutraj iz centra Podbrda. Od tod je na Črno prst debele tri ure normalnega hoda, gorski tekači pa teh 6300 metrov z vzponom 1300 višinskih metrov premagajo v manj kot eni uri.

23. 8. 2011, Vladimir Habjan - prva desetka
  Pred kratkim sem v Ljubljani srečal dr. Matjaža Kmecla. Tik preden sva se poslovila, mi je rekel: "Dobro delate pri Vestniku, le tako naprej." Vsake pohvale sem vesel, tudi vseh vaših, ko se srečujemo v gorah, ali tistih, ki jih pošiljate po pošti. To je tisto, kar me je deset let držalo pokonci, mi vlivalo voljo, da sem vztrajal in nisem vrgel puške v koruzo, kar je bilo večkrat zelo blizu.

22. 8. 2011, Smrt planinca pod Dolgim hrbtom – šesta intervencija Društva GRS Kamnik v desetih dneh
  Ponesrečenec, ki je bil ustrezno opremljen, je hodil sam, bil ob 11.00 na vrhu Grintovca, od koder se je javil očetu, nato pa je pot nadaljeval naprej proti Skuti, kjer mu je na melišču pod Dolgim hrbtom verjetno spodrsnilo. 

24. 7. 2011, 13. gorski tek na Grintovec
  Tudi letos smo gorski reševalci sodelovali na ekstremnem teku na 2558 m visoki Grintovec. S svojo prisotnostjo ob 9.6 km dolgi progi z višinsko razliko 1957 m poskrbimo, da v primeru poškodbe tekmovalca lahko hitro posredujemo, nudimo prvo pomoč, ga oskrbimo in pripravimo za transport v dolino. 

16. 7. 2011, Poškodovan planinec pod Skuto
  Ob 18.15 si je pri sestopu iz Skute na poti proti Kamniškem sedlu, občina Kamnik, tuji planinec huje poškodoval koleno. 

10. 7. 2011, Nesreča pod Kamniškim sedlom
  Danes okrog 10. ure dopoldne se je ponesrečil plezalec pod Kamniškim sedlom. Po poročilu URSZR ga je oskrbela dežurna ekipa, ki je poletela s pomočjo helikopterja SV z letališča Jožeta Pučnika.

1. 7. 2011, Vaja reševanja iz gondole
  Na območju, kjer rešuje GRS Kamnik, je tudi gondolska žičnica, zato morajo biti reševalci usposobljeni pomagati tudi za reševanja z nje. Sicer so vsi sprevodniki usposobljeni za spust potnikov iz same kabine z novim, enostavnejšim sistemom, vendar je svet na trasi pod žičnico tak, da je tam nujno potrebna pomoč GRS. 

8. 5. 2011, Intervencija v jugovzhodni steni Planjave
  Ob 11:15  smo bili kamniški gorski reševalci obveščeni o padcu plezalca v jugovzhodni steni Planjave. Plezalec je padel 15-20m globoko v smeri Humar-Škarja in pri tem utrpel poškodbo glave. Plezalka, ki ga je varovala si je pri prestrezanju padca poškodovala roko. Lepo vreme in rahel veter sta omogočala uporabo helikopterja, zato smo reševanje hitro zaklučili. Res sta imela srečo, kajti le kakšno uro kasneje se je vreme tako poslabšalo, da bi morali reševati na klasičen način, kar bi intervencijo podaljšalo v pozne nočne ure, morda celo v jutro.

6. 5. 2011, Predstavitev GRS Kamnik na 20. razstavi tulipanov v parku Arboretum (Volčji potok)
  Od 23. aprila do 2. maja je v Arburetumu (Volčji Potok) potekala 20. tradicionalna razstava tulipanov, cvetličarstva, drevesničarstva in vrnte opreme. Prireditev slovi po dobrem obisku tako občanov okoliških občin kot mnogo širše. Letos sta lepo vreme in pestra ponudba poskrbela, da je Arburetum obiskalo veliko število ljudi.

2. 5. 2011, Intervencija v soteski Predaselj
  Včeraj popoldan, 2. maja, na zadnji praznični dan, smo bili reševalci obveščeni o nesreči moškega, ki je padel pri hoji po napetem najlonskem traku preko soteske Predaselj

19. 4. 2011, Pod streho
  Kamniška Bistrica/Kamniško sedlo (17.4.2011) - Na današnjo nedeljo sta Planinsko društvo Kamnik - Alpinistični odsek in Društvo Gorska reševalna služba Kamnik pripravila že šesti "Kamniški memorial za smučko in cepin", ki je posvečen v spomin vsem članom PD Kamnik, ki so svojo življenjsko pot končali v gorah. 

 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2020