Sidrišče
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Nad meglo, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Irena Mušič Habjan, torek, 11. april 2023, ogledov: 1259

Dvodnevno reševanje francoskih planincev

V ponedeljek 10. aprila smo uspešno zaključili dvodnevno reševanje francoskih planincev.
Že v nedeljo 9. aprila smo bili v popoldanskih urah prek regijskega centra za obveščanje seznanjeni, da so štirje mladi Francozi, dva fanta in dve dekleti, ostali ujeti na bivaku pod Skuto, 2070 metrov visoko. Ker je čez noč zapadlo nekaj novega snega, zimske opreme pa niso imeli in ne bi mogli varno sestopiti v dolino, so to sporočili na center za obveščanje. 

Dežurna helikopterska enota je v spremstvu dveh reševalcev letalcev Društva GRS Kamnik v večernih urah poskusila z reševanjem, a se je bila zaradi premočnega vetra in megle prisiljena vrniti v dolino. V ponedeljek dopoldan so bile razmere še vedno slabe, a je helikopterski enoti v dveh vožnjah le uspel prevoz mladih Francozinj in Francozov v dolino. Nepoškodovane smo sprejeli v prostorih društva in jih odpeljali do njihovega vozila v Kamniški Bistrici. Povedali so, da so pot in informacije dobili na Google maps, ki pa so precej pomanjkljive.

V intervenciji je prvi in drugi dan sodelovalo 17 gorskih reševalcev društva, vodja reševanja je bil predsednik društva Jernej Lanišek. 

Zapisal Vladimir Habjan
Foto Vladimir Habjan


 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2024