Sidrišče
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Nad meglo, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Matjaž Šerkezi, petek, 4. maj 2012, ogledov: 1995

Tatovom je zadišal sladoled

Spletno Delo, Marjana Hanc, Kranj (čet, 03.05.2012, 21:00 ): V noči na 2. maj so varnostniki v Arboretumu Volčji Potok preprečili krajo prikolice in aparata za izdelavo sladoleda.  

Kamnik - Na PU Ljubljana so pojasnili, da so neznanci prerezali žično ograjo in na razstavnem prostoru odtujili prikolico, na katero so naložili hladilnik s sladoledom. Ko so jih zasačili varnostniki, so zbežali, predmete pa pustili. 

Franc Miš, predsednik Društva GRS Kamnik, nam je povedal, da so v dneh razstave tulipanov v arboretumu tudi kamniški gorski reševalci predstavljali svojo dejavnost. 
»Tam smo imeli parkirano prikolico, v njej pa smo imeli shranjeno opremo za predstavitev dejavnosti ter škatlo z denarjem in nalepke z napisom Podpornik. Zbirali smo namreč denar za odplačilo posojila za novo reševalno vozilo nissan navara, ki smo ga prevzeli pred enim tednom. Toda očitno je skupina nepridipravov potrebovala samo prevoz za sladoledni aparat, ki je bil nekaj metrov stran od prikolice, saj so pokrov, v katerem smo hranili opremo in denar, pustili pri miru. Čeprav nam na srečo ni bilo nič ukradenega, bomo tudi v prihodnje na račun društva zbirali denar za odplačilo več kot nujnega novega terenca in opreme, ki jo je tudi še treba namestiti na njem,« je dejal sogovornik. 

Gorski reševalci so 24. aprila namreč dobili šest terencev: za pet postaj, to so Koroška, Celje, Tržič, Kranjska Gora in Tolmin, je 125.000 evrov zagotovila uprava za zaščito in reševanje, šestega v vrednosti 28.000 evrov pa so kupili kamniški gorski reševalci.

Denar so delno zagotovili iz svojega društvenega sklada, delno so jim pomagali donatorji, za približno polovico vrednosti pa so morali najeti posojilo. GRS Kamnik zdaj uporablja osem let star nissan terrano, zaradi razgibanosti dela pa kamniški gorski reševalci, med katerimi je 40 aktivnih članov, nujno potrebujejo novega in ustrezno opremljenega.  
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2022