Sidrišče
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Nad meglo, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Franc Miš, petek, 20. januar 2012, ogledov: 1619

Prva reševalna intervencija letos – dva dni kasneje kot lanska, z mnogo srečnejšim koncem

Včeraj ob 17.45 smo bili preko regijskega centra za obveščanje obveščeni, da si je pod Sušavami, na lovski poti Kisovec - Sv. Primož, planinec poškodoval nogo. 

Reševalci GRS Kamnik smo poškodovanca oskrbeli in ga prenesli do vozila NMP Kamnik, s katerim je bil prepeljan v Univerzitetni klinični center Ljubljana v nadaljnjo oskrbo. 

Planinca sta se vračala iz Kisovca v dolino. Kljub temu, da sta hodila po stezi, ki je bila kopna in suha, je enemu zdrsnilo, prišlo je do padca in posledično zloma noge. Ponesrečenec je imel precej sreče, da pri padcu ni prišlo do kotaljenja po precej strmem pobočju, ki se razprostira pod stezo. Kaj hitro bi se lahko ponovila zgodba izpred leta, ko je planinka na podoben način zdrsnila v brezpotju, se zakotalila po pobočju in pri tem utrpela smrtonosne poškodbe.

Gorski reševalci opozarjamo vse planince na skrajno previdnost pri hoji. Previdnost je še posebej potrebna v tem letnem času, ko so poti lahko zasnežene, poledenele in spolzke, v kopnem pa odpadlo listje skriva kup pasti. V mislih je treba imeti, da je zdrs na prvem mestu med vzroki nesreč, tudi z najbolj tragičnimi posledicami.  
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2021