Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Tirolska žičnica, foto: Vladimir Habjan
Zimski transport, foto: Vladimir Habjan
Pomoč iz zraka, foto: Vladimir Habjan
Nad meglo, foto: Vladimir Habjan
Nazaj v planinski raj, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Matjaž Šerkezi, sreda, 16. avgust 2017, ogledov: 2042

Moški padel z mostu v Kamniški Bistrici

Med umikanjem gostemu prometu na mostu pri izviru Kamniške Bistrice je, s sredine oz. najvišje točke mostu, v strugo padel mlajši moški.

Nekaj pred pol peto popoldne je v Kamniški Bistrici prišlo do neobičajne nesreče, pri kateri se je poškodoval 18-letni moški, ki je med tem, ko se je umikal gostemu prometu na mostu, s sredine oz. najvišje točke mostu omahnil nekaj metrov globoko v strugo reke Kamniške Bistrice.

Kamniška Bistrica je bila na današnji praznični dan prepolna pločevine, saj so bili avtomobili parkirani na obeh straneh ceste od žičnice pa vse do planinskega doma in še naprej, kar je v Koncu povzročilo pravi prometni kaos.

Prav gost in kaotičen promet, ki ob lepih vikendih ter praznikih vlada na mostu in parkirišču pred planinskim domom v Kamniški Bistrici ter nekaj nepremišljenosti, pa je v veliki meri botrovalo nesreči, pri kateri je 18-letni moški z ograje omahnil nekaj metrov globoko v strugo reke.

Kot so nam povedali očividci dogodka, naj bi se mlajši moški, ki je ob sebi peljal kolo, hotel vozilom umaknil povsem k ograji oz., kot so dejali nekateri, celo na ograjo mostu, pri čemer pa ga je zelo težak nahrbtnik potegnil v globino, tako da je, skupaj z nahrbtnikom, prek ograje mostu padel nekaj metrov nižje v ledeno hladno reko, kjer je poškodovan obležal.

K sreči je bilo v tistem trenutku ob izviru Bistrice prisotnih kar nekaj obiskovalcev Kamniške Bistrice, ki so ponesrečencu še v istem hipu priskočili na pomoč.

Po pripovedovanju očividcev, se je še posebej izkazala rdečelasa ženska, domnevno medicinska sestra, ki se je do ponesrečenca, brez najmanjšega oklevanja, nemudoma podala kar prek vode in mu začela nuditi prvo pomoč, prav tako brez oklevanja, pa se ji je pri nudenju pomoči pridružil še neznani moški.

Ob pomoči še nekaterih prisotnih so ponesrečenca rešili zelo težkega nahrbtnika in ga nato z vso previdnostjo uspeli spraviti iz vode, dokler niso zelo hitro prihiteli na pomoč tudi reševalci Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Kamnik, ki so ponesrečenca najprej oskrbeli ter nato s pomočjo nosil in prisotnih, ki so priskočili na pomoč, prenesli do reševalnega vozila s katerim so ga prepeljali na nadaljnje zdravljenje v Ljubljano.

Na prizorišču so posredovali tudi kamniški gorski reševalci, katerih pomoč pa k sreči ni bila več potrebna.

Na prizorišču so posredovali tudi policisti, ki so, kot so nam sporočili s Policijske uprave Ljubljana, z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 18-letnik kolesaril v Kamniško Bistrico. Pri izviru reke je bil na mostu gost promet, zato je sestopil s kolesa in se namenil most prečkati peš po kamniti ograji, višine približno 60 cm.

Kolo si je oprtal na ramo in splezal na ograjo mostu, pri tem pa izgubil ravnotežje in padel v globino in pristal na brežini. Pri tem se je telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v ljubljanski klinični center. Po podatkih policije naj ne bi utrpel hudih poškodb.

Povezava: http://www.kamnik.info/moski-padel-z-mostu-v-kamniski-bistrici/

 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2018