Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Tirolska žičnica, foto: Vladimir Habjan
Zimski transport, foto: Vladimir Habjan
Pomoč iz zraka, foto: Vladimir Habjan
Nad meglo, foto: Vladimir Habjan
Nazaj v planinski raj, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Matjaž Šerkezi, sreda, 16. avgust 2017, ogledov: 2863

Sreča v nesreči: Tri dni preživel v gozdu z zlomljeno nogo

Gorski reševalci so, s težko dostopnega terena ob gozdni poti med Potokom in Vranjo pečjo, do reševalnega vozila prenesli moškega, ki je v gozdu preživel dve noči z zlomljeno nogo.
Včeraj popoldne so svojci na težko dostopnem našli svojega, že par dni pogrešanega sorodnika, ki se je poškodoval pri sprehodu po gozdnem in težko dostopnem terenu med Lokami in Vranjo pečjo.

Moški naj bi si na dokaj neobljudenem in težko dostopnem terenu nogo zlomil že v soboto okrog 17. ure popoldne, ker pa s seboj ni imel mobilnega telefona, območje pa je precej neobljudeno, pa ni mogel poklicati na pomoč.
Kljub poškodbi se je moškemu uspelo zvleči do kakih 50 metrov nižje ležeče gozdne vlake, kjer so ga včeraj popoldne našli zaskrbljeni svojci, ki so na pomoč nemudoma poklicali reševalce kamniške Nujne medicinske pomoči.
Reševalci NMP Kamnik so poškodovanega moškega oskrbeli že na kraju samem, zaradi težko dostopnega terena, pa so pri oskrbi in prenosu poškodovanca na pomoč priskočili tudi člani Gorske reševalne službe Kamnik. Le-ti so ponesrečenca varno prenesli do reševalnega vozila, s katerim je bil prepeljan na nadaljnje zdravljenje v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Kot smo uspeli neuradno izvedeti, se je poškodovani moški, ki je spričo zlomljene noge moral v gozdu, brez hrane in pijače, nehote preživeti dve noči oz. skorajda cele tri dni, držal presenetljivo dobro, zato se nadejamo, da bo čim prej povsem okreval.

  Povezava: http://www.kamnik.info/sreca-v-nesreci-tri-dni-prezivel-v-gozdu-z-zlomljeno-nogo/

 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2018