Srčen prispevek za gorske reševalce iz Kamnika.
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Prikazano: 301 - 320 od 733 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
28. 11. 2014, Dan varnejšega gibanja v gorah v zimskih razmerah
  Gorska reševalna služba Ljubljana v sodelovanju s Športno zvezo Ljubljane prireja Dan varnejšega gibanja v gorah v zimskih razmerah, ki bo v soboto, 13. decembra 2014 ob 9. uri v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje Republike Slovenije na Igu, Zabrv 12.
15. 11. 2014, Gorski reševalci Neustrašni improvizatorji
  Finance Weekend, Gorazd Suhadolnik: Med oktobrskim vrhuncem pohodniške sezone je pod himalajsko Anapurno v snežnem neurju umrlo več kot 40 pohodnikov in njihovih vodnikov. Reševalci so s helikopterji rešili več kot 500 ljudi, več kot polovica je bila tujih turistov. »Podoben scenarij bi se lahko hitro zgodil tudi pri nas, recimo avgusta nekje na Veliki planini, kjer srečujemo trume ljudi v kratkih oblačilih, natikačih, brez nahrbtnika in dodatnih zaščitnih oblačil,« pravi Matjaž Šerkezi, ki pri zvezi slovenskih gorskih reševalcev (GRZS) skrbi za obveščanje javnosti, kot gorski reševalec pa je dejaven na kamniškem območju.
12. 11. 2014, Zgodbe kamniških alpinistov 2014
  Za nami je pestro leto. Kamniški alpinisti smo letos doživeli veliko lepih trenutkov, naredili smo dobre vzpone doma in po svetu, poleti nas je prizadela izguba dveh prijateljev. 
6. 11. 2014, AO in GRS Kamnik v Paklenici 2014
  Med prazniki je potekal skupen tabor AO in GRS Kamnik v Paklenici. V treh dneh kičastega vremena in prijetnega druženja nas je uživalo enaindvajset udeležencev tabora. Razen mrzle vode in pomanjkanja WC papirja, lahko o taboru govorim le o superlativih in že komaj čakam naslednje leto.
 
28. 10. 2014, Tema presenetila pohodnika brez čelne svetilke
  Reševalci GRS Kamnik smo bili 27. 10. 2014 ob 17.56 aktivirani za pomoč osebi pri sestopu. Bilo je že temno, v hribih pa tudi že nekaj pomrznjenega snega. Pohodnik naj bi se nahajal v bližini markirane poti med planino Koren in Kalškim grebenom, natančneje pri Krvavi lokvi.
19. 10. 2014, 10. strokovni posvet GORE IN VARNOST, 5. 11. 2014
  Planinska zveza Slovenije, Gorska reševalna zveza Slovenije in Odbor Gore in varnost v sodelovanju z Upravo Republike Slovenije za zaščito in reševanje organizirajo 10. STROKOVNI POSVET GORE IN VARNOST, ki bo potekal v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje Republike Slovenije na Igu, v sredo, 5. novembra 2014, z začetkom ob 17. uri.
13. 10. 2014, Dežurstvo na prireditvi Tek na Limbarsko goro
  V soboto 11.10.2014 smo štirje člani DGRS Kamnik opravljali dežurstvo na prvem teku na Limbarsko goro.
13. 10. 2014, Pohodnik si je poškodoval glavo
  URSZR: Ob 17.12 si je poškodoval glavo pohodnik med Korošico in Presedlajem v Kamniško-Savinjskih Alpah. Posredovali so reševalci GRS Kamnik in helikopter Slovenske vojske za reševanje v gorah. Ponesrečenega so oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.
24. 9. 2014, Zbor alpinistov 2014 - vabilo
  Komisija za alpinizem PZS v sodelovanju z AO PD Kamnik, vas vabi na Zbor alpinistov, ki bo letos potekal tudi v spomin na kitajskem pogrešana kamniška alpinista Petra Mežnarja in Aleša Holca.
21. 9. 2014, Messnerjevih čudovitih 70 alpinističnih let
  Matjaž Šerkezi: Čas kar teče ... Tako me je presenetilo, da je Reihold Messner 17. septembra dopolni že svojih 70 let. Njegovo življenje je zaznamovano z bogato alpinistično kariero, ki ima črn madež z izgubo brata na Nanga Parbatu. Pred 35 leti se je tam med njuno skupno odpravo smrtno ponesrečil njegov mlajši brat Günther. Do danes ni jasno, v kakšnih okoliščinah je umrl. O tem, kako naj bi se bila nesreča zgodila, se je med južnotirolskim alpinistom in njegovimi nekdanjimi kolegi vnel oster spor, ki so ga obravnavali tudi na več sodiščih. Messner je večkrat napovedal, da bo najpomembnejši dokaz truplo njegovega brata, ko ga bodo našli tam, kjer naj bi po njegovih besedah bilo. Sam sem se z njim srečal kot "mulc", ko sem prebral njegovo prvo knjigo Na meji smrti. 

MMC RTV SLO - Bojana Lekše: Pohvali se lahko z vsemi osvojenimi osemtisočaki
"Čudovite stvari v življenju so tiste, ki jih počneš, ne tiste, ki jih imaš," pravi alpinist Reinhold Messner, prvi človek, ki se je povzpel na Mount Everest brez dodatnega kisika. Danes praznuje 70. rojstni dan.
21. 9. 2014, Evropski teden mobilnosti tudi v Kamniku
  16. septembra je Občina Kamnik skupaj z občinskim Svetom za preventivo in vzgojo v cestne prometu v sklopu evropskega tedna mobilnosti organizirala druženje okoli 900 otrok šol in vrtcev iz občine Kamnik. Poleg raznih dejavnosti - plesa, skakanja na napihljivem gradu, čaranja, predstavitve prometa, likovnih delavnic in drugega, so predstavili svojo dejavnost tudi policisti, gasilci in gorski reševalci.
21. 9. 2014, Cene Griljc: »Moja duša in srce sta v gorah«
  Življenje Ceneta Griljca je zaznamovano z gorami. Tudi kadar je doma, podobe gora preliva na slikarsko platno. Želel si je namreč postati slikar, nato ga je pot zanesla v gorsko reševanje in alpinizem, s čemer je, kot pravi, zadostil svoji duši in našel mir. In nikar se ne čudite, če ga srečate nekje med pohajkovanjem po Velikem Atlasu ali Kavkazu. Kljub temu, da šteje že dobrih osem desetletij, se brez težav odpravlja na zahtevne ture in se še nikakor ni pripravljen odpovedati svoji veliki ljubezni - goram.
16. 9. 2014, Poškodovan gobar pod Kamniškim vrhom
  URSZR: Ob 8.23 se je v gozdu pod Kamniškim vrhom v občini Kamnik poškodoval gobar. Na kraj so odšli reševalci ZD Kamnik in reševalci GRS Kamnik, ki so po težko dostopnem terenu prišli do ponesrečenca ter ga prenesli do reševalnega vozila.
16. 9. 2014, Dimnikar za srečo
  Matjaž Ravnikar: Ker je zavetišče GRS na Veliki planini vse pogosteje obiskano in da bomo varno kurili naš "šporhert", nas je obiskal dimnikar, ki je temeljito očistil dimnik in peč.
1. 9. 2014, Dan odprtih vrat - Plezalna stena Kamnik
  Planinsko društvo Kamnik: Vabljeni na dan odprtih vrat v sredo 3. 9. 2014, od 17. ure dalje, na plezalni steni nad Domom kulture Kamnik (Fužine 10, Kamnik). Za tiste, ki ta dan ne boste utegnili, bo ponoven termin v ponedeljek 8. 9. 2014, od 17. ure dalje.
31. 8. 2014, Iskanje izgubljene planinke na področju Velike planine
  Ob 12.40 nas je preko Centra za obveščanje prosila za pomoč planinka, ki se je izgubila na poti iz Kamniške Bistrice proti Veliki planini. Sporočila je, da je zašla v težko prehoden teren, od koder ne upa nadaljevati. 

29. 8. 2014, »Drugo življenje macesna« na TV Slovenija
  Drugo življenje macesna bo na sporedu prvega programa TV Slovenija v nedeljo, 7. septembra, ob 22:05.
20. 8. 2014, Nesebično delo reševalcev, ki za druge tvegajo svoja življenja
  V našem sistemu je 70.000 prostovoljnih reševalcev, ki od Uprave za zaščito in reševanje letno prejmejo okoli 7,5 milijona evrov sredstev. S tem denarjem si pokrijejo stroške intervencij, ki jih je vsako leto več. Medtem pa v Avstriji zasebna podjetja turistom za reševanje izstavljajo račune. Ti se gibljejo od 4000 evrov navzgor.
20. 8. 2014, Iskalna intervencija na Veliki planini
  Dne 11. 8. 2014 smo bili preko ReCo Ljubljana aktivirani reševalci DGRS Kamnik za pomoč Policiji pri iskanju pogrešane osebe na območju Velike Planine.
Prvi dan smo preiskali ožji teren kjer je bila pogrešana oseba nazadnje opažena.
6. 8. 2014, Help to Peter's and Ales families
  While days are passing by, the members of Alpine Club Kamnik and Mountain Rescue Team Kamnik are still having a difficult time facing the fact that our friends, Aleš Holc and Peter Mežnar, are not coming back from their last expedition to the Chinese Shaksgam valley.

The members of Kamnik's Alpine Club decided to help rasing funds for their families and for covering the expances of the search rescue. For that reason we opened a special purpose bank account, where you can help with your donation. 
 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2019