Sidrišče
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Nad meglo, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Prikazano: 661 - 680 od 796 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40 
16. 9. 2012, Usklajevalni tečaj za nove inštruktorje - poletna tehnika
  V soboto, 15. 9. 2012 je na poligonu v Tamarju potekal usklajevalni tečaj za nove inštruktorje GRZS.

Iz DGRS Kamnik so se ga udeležili: Franc Miš, Damjan Kočar in Matjaž Šerkezi

15. 9. 2012, Zbrali veliko, a še ne dovolj
  Dan GRS Kamnik ob 90-letnici organiziranega reševanja na Kamniškem

V Kamniški Bistrici ob gostišču Pri Jurju je v soboto 15. septembra 2012 potekal Dan gorske reševalne službe Kamnik. Prireditev je bila posvečena 90. letnici organiziranega reševanja na Kamniškem, glavni namen dogodka pa je bilo zbiranje sredstev za novo intervencijsko vozilo.

12. 9. 2012, Sporočilo za javnost_Dan GRS Kamnik ob 90. letnici organiziranega reševanja na Kamniškem
  Spoštovani,

Dan GRS Kamnik ob 90. letnici organiziranega reševanja na Kamniškem se hitro približuje. Iz omenjenega naj Vas še enkrat povabim na dogodek, ki se bo odvijal v Kamniški Bistrici Pri Jurju, v soboto 15. septembra, s pričetkom ob 10. uri.

10. 9. 2012, Poškodovan plezalec na Rzeniku - dodane fotografije V. Habjana
  Dva alpinista sta plezala v severni steni Rzenika, smer sta izplezala in pričela sestopati na južno stran, ki je poraščena z visokim ruševjem. Pri tem je eden od plezalcev padel v globoko skalno razpoko pod ruševjem in si poškodoval glavo.

10. 9. 2012, Poškodovana planinka na Veliki planini in plezalec na Rzeniku
  Obe nesreči sta se zgodili v nedeljo, 10. 9. 2012. Zadnja je zaradi oteženega transporta potekala vse do jutranjih ur.

8. 9. 2012, Vili Kašca (1954 - 2012)
  6. septembra 2012, se je pri delu v gozdu smrtno ponesrečil član GRS Bovec, Vili Kašca. Žal se je njegova pot končala ravno v trenutku, ko je bila večina življenjskih preizkušenj in tegob za njim in se je veselil bolj umirjenih časov v krogu svoje družine in prijateljev.

Zadnje slovo od Vilija bo v torek, 11. septembra 2012, ob (17.00) 16.00 uri izpred mrliške vežice v Bovcu.

8. 9. 2012, Novo na spletni strani
  Vabljeni, k vpisu za prejem E-novic DGRS Kamnik. Z njimi boste obveščeni o vseh aktualnih stvareh DGRS Kamnik, varnosti v gorah, preventivi in reševanju v gorah.

6. 9. 2012, Dan Gorske reševalne službe Kamnik ob 90. obletnici organiziranega reševanja na Kamniškem
  V sobota, 15. septembra, od 10. ure dalje na Piknik centru pri Jurju v Kamniški Bistrici.

S tehniko in prikazno vajo sodelujejo: GRS Kamnik, policija, gasilci, civilna zaščita, jamarji, alpinisti, nujna medicinska pomoč.

Družabni del: ansambel Grintovci, Franc Pestotnik Podokničar

Posnetek 

5. 9. 2012, Alpinistična šola AO PD Kamnik vabi k vpisu
  Začetek v četrtek, 27. septembra, ob 18.00 v prostorih PD Kamnik (Šutna 42, 1240 Kamnik).

Letošnjo šolo bosta vodila alpinistična inštruktorja Jure Prezelj in Matej Kladnik.

 

5. 9. 2012, Z glavo v hribe: Prva izbira ne sme biti formula 1
  Poobjava, Revija Ona, leto 14, št. 35: Hribi in gore. Večina planincev, ki se podajajo na vršace, še sami ne vedo, kaj jih pritegne. Lepota ali sama hoja, odkrivanje ali ubiranje neznanih poti, občutek varnosti ali adrenalin na izpostavljenih predelih. Ne glede na vzrok je treba turo v gore skrbno načrtovati. Nezadostna priprava vodi v poškodbe, ko na pomoč priskoči Gorska reševalna zveza Slovenije (GRZS). Njihove naloge obsegajo skrb za usposabljanje reševalcev, izobrazbo pohodnikov, preventivno delovanje in obnavljanje znanja prve pomoči. Pomembni so še poznavanje terena, ohranjanje primerne fizične pripravljenosti in dobro razvit čut za sočloveka.

5. 9. 2012, Irena Mušič Habjan, prva gorska reševalka
  Poobjava, Revija Ona, leto 14, št. 35: Gorsko reševanje zame pomeni nadaljevanje intenzivnega delovanja v gorah, tako da uporabim svoje znanje za pomoč drugim. Po alpinistični šoli, kjer sem se veliko naučila o gorah, varnosti, plezanju, in po opravljenem izpitu nisem niti pomislila, da se ne bi pridružila gorski reševalni službi. Pomagati ljudem v stiski v gorah je zame dolžnost. Zdel se mi je naraven preskok od alpinista v gorsko reševalno službo.

3. 9. 2012, Odpoklic samovarovalnih kompletov Edelweiss Upsilon Evo
  Proizvajalec gorniške opreme Edelweiss je zaradi varnosti iz prodaje odpoklical modele samovalrovalnih sestavov Upsilon Evo. Če imate katerega izmed teh samovarovalnih sestavov, ga nemudoma vrnite trgovcu ali neposredno proizvajalcu.

2. 9. 2012, Po številnih poteh: Tri, dva, ena - akcija!
  Poobjava, Revija Vzajemna, julij 2012: Hladno jutro, z roso umita trava in drevesa, igra megle med gorskimi vršaci, mogočni pogledi kozorogov, čudovit razgled... Vse to in še več lahko doživimo pri pohajanju po gorskem svetu. Prav hitro in z velikim veseljem se bližata poletje in čas dopustov, ko se bomo odpravili vsak na svoj konec. Eni na potovanja, drugi na morje, tretji bodo namenili čas ureditvi doma in vrtnarjenju, četrti bodo odšli na počitnice ob reko in po različnih krajih s kolesi. Nekateri pa se boste odpravili v planine, gore, ki vabijo s svojo lepoto. Tja se odpravimo le primerno pripravljeni in pravilno opremljeni. Lahko se odpravite na krajši dnevni izlet, daljši pohod ali na večdnevno turo - od planinske koče do planinske koče, kar nam omogoča mreža 176 planinskih koč, zavetišč in bivakov po vsej Sloveniji.

27. 8. 2012, Bi šli letet s pilotom, ki nima licence?
  Delo.si - Matija Grah: Marko Prezelj, gorski vodnik »Gosta navadno popeljem dlje in višje, kot je sploh kdaj mislil, da bo prišel«

24. 8. 2012, Nekaj utrinkov iz zgodovine
  Fotografije Toneta Škarje. Obledele, stare, pa vendar z bogatim sporočilom.

24. 8. 2012, Društvo GRS Kamnik ima svoj profil na Facebooku
  Drži. Tudi mi smo tukaj. Če želimo v korak s časom in našo dejavnost približati mladim, ter jih navdušiti, da bodo tudi sami nekoč postali del nas.

Pridružite se nam na Facebooku

22. 8. 2012, ANKETA: Gorniki in varnost živil
  Raziskovalna skupina Zdravstvene fakultete v Ljubljani vas vljudno vabi k sodelovanju v kratki anketi »Zagotavljanje varnosti živil med aktivnostmi v plezališčih, hribih in gorah«, ki jo izvajajo med ljubitelji gora: planinci, alpinisti (tudi tečajniki in pripravniki) in med športnimi plezalci (tudi tečajniki in pripravniki) v okviru raziskave o zagotavljanju varnosti živil med aktivnostmi v plezališčih, hribih in gorah.

19. 8. 2012, Poškodovana planinka na poti proti Rinkam
  Ob 7.53 je na melišču od Turskega žleba proti Rinkam v občini Kamnik padla planinka si zlomila roko in se poškodovala po glavi. Posredovali so reševalci GRS Kamnik, dežurna ekipa za reševanje v gorah in helikopter LPE, ki so poškodovanko prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice.

18. 8. 2012, Poškodovana noga planinke na Veliki planini
  Ob 14.53 si je na Veliki planini, občina Kamnik, planinka huje poškodovala nogo. Posredovali so gorski reševalci GRS Kamnik, ki so planinki oskrbeli nogo in jo z gondolo prepeljali v dolino. S terenskim vozilom so jo prepeljali v ZD Kamnik.

16. 8. 2012, Vsak, ki je nekaj dosegel v alpinizmu, mora napisati knjigo
  Poobjava Delo: Članek našega člana Vladimirja Habjana. 

Vredno branja.

Planinska knjiga nekdaj in danes Kakšno literaturo bere slovenski bralec planinske literature in kdo jo piše?

Za prvi daljši planinski tekst šteje literarna zgodovina izvirno planinsko povest Viženčar (1881) Antona Kodra. Gre za spregledano in pozabljeno delo: Anton Koder je bil namreč nekakšna črna ovca slovenske literarne zgodovine, saj je bil svojčas neljuba konkurenca Josipu Jurčiču. Zgodbo zdaj lahko preberemo na spletu.

 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2023