Sidrišče
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Nad meglo, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Prikazano: 661 - 680 od 763 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39 
2. 6. 2012, Srečanje mladih KBO MDO
  PD Onger Trzin: V nedeljo, 27. maja 2012 je bilo organizirano 1. srečanje mladih planincev Kamniško-bistriškega MDO. Glavno organizacijsko breme je nosil MO PD Onger Trzin, pri izvedbi pa so sodelovali tudi nekateri vodniki PZS, mentorji in mladinski voditelji iz drugih društev.

30. 5. 2012, Helikoptersko usposabljanje
  Dne 29.5.2012 smo reševalci Društva GRS Kamnik izvedli usposabljanje reševanja s pomočjo helikopterja. Vajo je organiziral Jernej Lanišek, ki je spomladi opravil izpit za letalca reševalca, predavanja in praktični del pa sta izvedla inštruktorja letalskega reševanja Toni Smolej in Robert Kralj.

29. 5. 2012, GRS Kamnik na 22. nočnem rokovnjaškem pohodu
 

Trojane - Kamnik, ki je bil v soboto, 26. maja 2012 s pričetkom ob 20.30 na Trojanah.

 

29. 5. 2012, Odlikovanje Zlati red za zasluge Gorski reševalni zvezi Slovenije
  Predsednik republike Slovenije dr. Danilo Türk je 28. maja 2012, v Veliki kristalni dvorani z zlatim redom za zasluge odlikoval Gorsko reševalno zvezo Slovenije za izjemen prispevek k varnosti državljank in državljanov in v gorah, težko dostopnih območij in ob naravnih nesrečah ter za njihovo plemenito človekoljubnost, visoko strokovnost in prostovoljstvo.

28. 5. 2012, Na območju Grintovca hudo poškodovani planinec
  DGRS Kamnik: V soboto, 26. 5. 2012, ob 19.45 uri smo preko Centra za obveščanje RS prejeli obvestilo o poškodovanem planincu na poti med bivakom na Legarjih in Cojzovo kočo na Kokrskem sedlu.  

22. 5. 2012, Letna vaja članov DGRS Kamnik
  Tokratna redna vaja reševanja v kopnih razmerah članov Društva GRS Kamnik je bila 19. maja v okoli 100 m visoki steni nad Grabni pod Plečem na Veliki planini. Vaje se je udeležilo 21 članov. Moštvo je bilo razdeljeno v dve ekipi. Prva je pripravila in izvedla spust reševalca v steno, druga pa vse potrebno za vodoravni prenos poškodovanca in nato dvig po manj strmem travnatem svetu. Stensko reševanje in transport sta potekala s pomočjo tipiziranih gorskih nosil Mariner.

14. 5. 2012, Pomoč planincu na poti nad Podkrajnikom
  V soboto, 12. 05. 2012, smo bili kamniški gorski reševalci kmalu po končani občinski vaji »Potres« ponovno klicani iz Centra za obveščanje. Tokrat je šlo zares.

13. 5. 2012, Vaja »Potres Kamnik 2012«
  Na deponiji gradbenega podjetja ŽURBI team, na Korenovi cesti je danes dopoldne potekala prikazna vaja iskanja in reševanja oseb zasutih v ruševinah, ki jo je organizirala Enota reševalnih psov pri KD Kamnik, v sodelovanju z Občinskim štabom za CZ. 

12. 5. 2012, Reševanje v gorah
  V reviji Vzgoja 53, ki je izšla marca 2012 je zanimiv članek načelnika društva GRS Jezersko Drejca Karničarja z naslovom Reševanje v gorah (etično dejanje). 

9. 5. 2012, Kamniški gorski reševalci predstavili svoje delo v Arboretumu Volčji Potok
  Kot je že postala navada, smo tudi letos kamniški gorski reševalci, v dneh razstave tulipanov, v Arboretumu Volčji Potok predstavljali svojo dejavnost.

7. 5. 2012, 10. oddaja Volan na vožnji z GRS Kamnik
  Na reševanje v gore smo se z vozili podali z ekipo gorskih reševalcev, testirali smo prestižni kupe BMW 650i in čisto novi peugeot 208, v Zelenem volanu sta tekmovalca srečala prav posebnega gosta, z AMZS smo pripravili nasvet o motornih oljih, z Goodyearjem smo preizkusili, kako se obnesejo gume na različnih pozicijah, na izlet pa smo se odpravili v sončno Vipavo.

4. 5. 2012, Tatovom je zadišal sladoled
  Spletno Delo, Marjana Hanc, Kranj (čet, 03.05.2012, 21:00 ): V noči na 2. maj so varnostniki v Arboretumu Volčji Potok preprečili krajo prikolice in aparata za izdelavo sladoleda.  

16. 4. 2012, Metodu v spomin
  »Veš Mišo, v hribe hodimo zato, da doživimo lepoto, kot je v dolini ne bi nikdar«. To misel in še marsikatero, mi je izrekel, ko sva se pred šestimi leti vračala skozi Repov kot v dolino.

15. 4. 2012, Metod Humar
  Sporočamo žalostno novico, da nas je danes ponoči, po hudi bolezni zapustil naš dolgoletni član, alpinistični inštruktor, gorski vodnik in človek nazorov z visoko gorniško etiko, Metod Humar.

14. 4. 2012, Predstavitev dejavnosti Gorske reševalne službe v OŠ Šmartno v Tuhinju
  Na tehniškem dnevu OŠ Šmartno v Tuhinju je 12. 4. 2012 potekal prikaz dejavnosti nekaterih javnih služb.

9. 4. 2012, Kamniški gorski reševalci potrebujejo vozilo
  "Za uspešnost našega dela je med drugim potreben hiter pristop do ponesrečenca in nato varen prevoz do zdravstvene ustanove, za kar poleg helikopterja še vedno v večini primerov potrebujemo zanesljivo terensko vozilo," je poudaril predsednik društva Franc Miš. 

9. 4. 2012, Za gorske reševalce šest novih Nissanov
  Predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije Igor Potočnik je pojasnil, da bodo nova terenska vozila do sredine tega meseca dobile postaje: Koroška, Celje, Tržič, Kranjska Gora in Tolmin, medtem ko so se gorski reševalci iz Kamnika odločili, da bodo pri istem trgovcu kupili enako vozilo. »Gorska reševalna zveza Slovenije je dodala nekaj evrov za svetlobno in zvočno signalizacijo, s katero bodo vozila opremljena,« je pojasnil Potočnik in dodal, da so prek podjetja Renault Nissan Slovenija in trgovca ASP Primožič terenska vozila dobili »z ugodnimi popusti in cenami«.

9. 4. 2012, GRS Kamnik čistila pod Šimnovcem
  V akcijo »Očistimo Slovenijo« se je vključilo tudi Društvo GRS Kamnik. Nekateri člani so čistili v okviru drugih organizatorjev, nekaj pa se jih je podalo na Šimnovec, kjer so pobirali smeti v težko dostopnem terenu.

7. 4. 2012, Okrogla miza – Sto let organiziranega reševanja in preventivnega delovanja gorske reševalne službe v Sloveniji.
  Ob sto letnici organiziranega reševanja in preventivnega delovanja gorske reševalne službe v Sloveniji sta Gorska reševalna zveza Slovenije in Planinska zveza Slovenije v okviru 6. mednarodnega festivala gorniškega filma v Cankarjevem domu v Ljubljani na to temo organizirali okroglo mizo.

4. 4. 2012, Zaključen zimski del usposabljanja za nove inštruktorje GRZS
  Sicer nekoliko pozno ampak je v življenju tako, da ima družina prednost. Omenjeni sestavek pa naj bo za zgodovino in za takrat, ko se bo pisala nova knjiga o dvestoletnici organiziranega reševanja v gorah.

 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2021